Így készül a tökéletes és egyszerű csokiöntet

Csokiöntet. A szósz, aminek sem gyerekek sem felnőttek nem tudnak ellenállni. Az öntet, amiből még a menzás is isteni. A mennyei manna, amit most pár lépésben napi tippünk segítségével te is könnyen megtanulhatsz elkészíteni.

A tökéletes csokiöntetet elkészíteni nem lehetetlen, csupán a jó receptet kell tudni hozzá. Vajon mit tudtak a konyhásnénik, amit mi nem? Mi az az esszenciális elem, ami képes elválasztani egymástól a sima csokipudingot az öntettől? A finom, puha és foszlós piskóta mellé nem lehetetlen otthon sem elkészíteni a legfinomabb, krémesen lágy és selymes csokiöntetet, csupán ennyi kell hozzá:

100 gramm étcsokoládé, 50 gramm vaj, 4 evőkanál cukrozatlan kakaópor, 1 liter tej, 6 evőkanál cukor, 60 gramm kukoricakeményítő

Krémes, lágy, selymes – ha piskótát is készítenél hozzá, kattints a képre egy szuper receptért!

Egy nagyobb lábasban felmelegítjük a vajat és a csokit, elkeverjük benne a kakaóport és a cukrot, majd felöntjük tejjel, amiből egy decit félre teszünk, és forrásig hevítjük.

A maradék hideg tejjel elkeverjük a keményítőt, és a csokis-tejes keverékhez öntjük, alacsony lángon, folyamatos keverés mellett öntet sűrűségűre főzzük.

Arra is be lehet vetni néhány házi praktikát, hogy a csokiöntet ne bőrösödjön be. Az öntetet öntsük át egy tálba, majd fedjük le egy alufóliával lehetőleg úgy, hogy ne maradjon sok levegő az öntet és a tál teteje között. Segítség lehet az is, ha a puding tetejét még bőrösödés előtt leszórod egy kis cukorral, vagy a már főzőlapról lehúzott öntetet felöntöd még egy deci tejjel, majd az egészet jól elkevered.


Még több tipp, hogy finomabbak legyenek az ételeid:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Sütés-főzés kockázatok nélkül – így lehet füstmentes az ünnep

Hoppá, ez odaégett! Ugye veled is előfordult már hasonló az ünnepi kapkodásban? Nem vagy egyedül – az ünnepek során a sietség ugyanúgy rossz tanácsadó lehet, mint a rutin. Mindegy, hogy a gyakorlatlanság, a túlzott magabiztosság vagy egy rosszul értelmezett régi recept miatt sütöd túl kissé az ételt, az eredmény ugyanaz: nem lesz olyan egészséges, mint amilyen lehetne. Állj meg egy pillanatra még az ünnepek előtt, és gondold végig, mit tehetsz, hogy ne csak ízletesek, de táplálóak is legyenek az ünnepi finomságok.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Téli feltöltődés a büki termálvíz erejével

Képzeljük el a pillanatot, mikor a szobából vagy akár a medencéből szemléljük a szállingózó hópelyheket, és lelkünket a megnyugvás szelleme járja át. Az év legzordabb, mégis csodás időszakában megérdemlünk egy kis kényeztetést, finom falatokat, lágy illatokat és stresszoldó kezeléseket.

Legújabb receptek

Egyszerű francia hagymaleves

Csak a franciák olyan ügyesek és leleményesek, hogy az egyszerű vöröshagymából ízes, karakteres és komfortos levest tudjanak varázsolni. Szerencsére, az alábbi recept birtokában, ...

Céklaravioli

Hideg előétel céklából nagyszerű ricottás-parmezános-citromhéjas töltelékkel, pont olyan, mint a legjobb olasz ravioli, csak még színesebb, ízletesebb. Nagyszerű lisztmentes ünnepi ...

Céklacarpaccio

Húsmentes carpaccio céklával. A hajszálvékony céklaszeleteket csodálatosan tálalhatjuk mandulaszósszal, zöldsalátával, csírával, magokkal, bogyós gyümölcsökkel, akár ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...