Így készül a tökéletes és egyszerű csokiöntet

Csokiöntet. A szósz, aminek sem gyerekek sem felnőttek nem tudnak ellenállni. Az öntet, amiből még a menzás is isteni. A mennyei manna, amit most pár lépésben napi tippünk segítségével te is könnyen megtanulhatsz elkészíteni.

A tökéletes csokiöntetet elkészíteni nem lehetetlen, csupán a jó receptet kell tudni hozzá. Vajon mit tudtak a konyhásnénik, amit mi nem? Mi az az esszenciális elem, ami képes elválasztani egymástól a sima csokipudingot az öntettől? A finom, puha és foszlós piskóta mellé nem lehetetlen otthon sem elkészíteni a legfinomabb, krémesen lágy és selymes csokiöntetet, csupán ennyi kell hozzá:

100 gramm étcsokoládé, 50 gramm vaj, 4 evőkanál cukrozatlan kakaópor, 1 liter tej, 6 evőkanál cukor, 60 gramm kukoricakeményítő

Krémes, lágy, selymes – ha piskótát is készítenél hozzá, kattints a képre egy szuper receptért!

Egy nagyobb lábasban felmelegítjük a vajat és a csokit, elkeverjük benne a kakaóport és a cukrot, majd felöntjük tejjel, amiből egy decit félre teszünk, és forrásig hevítjük.

A maradék hideg tejjel elkeverjük a keményítőt, és a csokis-tejes keverékhez öntjük, alacsony lángon, folyamatos keverés mellett öntet sűrűségűre főzzük.

Arra is be lehet vetni néhány házi praktikát, hogy a csokiöntet ne bőrösödjön be. Az öntetet öntsük át egy tálba, majd fedjük le egy alufóliával lehetőleg úgy, hogy ne maradjon sok levegő az öntet és a tál teteje között. Segítség lehet az is, ha a puding tetejét még bőrösödés előtt leszórod egy kis cukorral, vagy a már főzőlapról lehúzott öntetet felöntöd még egy deci tejjel, majd az egészet jól elkevered.


Még több tipp, hogy finomabbak legyenek az ételeid:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...