A tökéletes csokiöntetet elkészíteni nem lehetetlen, csupán a jó receptet kell tudni hozzá. Vajon mit tudtak a konyhásnénik, amit mi nem? Mi az az esszenciális elem, ami képes elválasztani egymástól a sima csokipudingot az öntettől? A finom, puha és foszlós piskóta mellé nem lehetetlen otthon sem elkészíteni a legfinomabb, krémesen lágy és selymes csokiöntetet, csupán ennyi kell hozzá:
100 gramm étcsokoládé, 50 gramm vaj, 4 evőkanál cukrozatlan kakaópor, 1 liter tej, 6 evőkanál cukor, 60 gramm kukoricakeményítő
Egy nagyobb lábasban felmelegítjük a vajat és a csokit, elkeverjük benne a kakaóport és a cukrot, majd felöntjük tejjel, amiből egy decit félre teszünk, és forrásig hevítjük.
A maradék hideg tejjel elkeverjük a keményítőt, és a csokis-tejes keverékhez öntjük, alacsony lángon, folyamatos keverés mellett öntet sűrűségűre főzzük.
Arra is be lehet vetni néhány házi praktikát, hogy a csokiöntet ne bőrösödjön be. Az öntetet öntsük át egy tálba, majd fedjük le egy alufóliával lehetőleg úgy, hogy ne maradjon sok levegő az öntet és a tál teteje között. Segítség lehet az is, ha a puding tetejét még bőrösödés előtt leszórod egy kis cukorral, vagy a már főzőlapról lehúzott öntetet felöntöd még egy deci tejjel, majd az egészet jól elkevered.
Még több tipp, hogy finomabbak legyenek az ételeid: