Ebben főzd puhára a kuszkuszt, ha plusz ízt adnál neki

Az egyik legegyszerűbb és leggyorsabb köret a kuszkusz, amelynek elkészítését mind ismerjük: forró vízzel leöntés, majd várakozás – de mi történne, ha néhanapján más folyadékokat használnánk? A Napi Tipp most elárulja!

A legapróbbszemű tésztaféle, a kuszkusz megannyi házi szakács szívébe és konyhaszekrényébe belopta magát az utóbbi években, és nem véletlenül: gyors, szinte főzésmentesnek nevezhető elkészítése roppant praktikus köretopcióvá teszi. Persze nem csak emiatt érdemes gyakran használni és fogyasztani – további előnye, hogy kedvünk szerint alakíthatjuk az ízesítését, ha már beleuntunk a naturális verzióba. Ehhez csupán annyi kell, hogy a kuszkuszt nem vízben, hanem más folyadékokban pároljuk készre. Erről ad pontosabb információkat az alábbi lista, érdemes végigböngészni!

Nézd meg galériánkban, mi mindenben meg lehet főzni a kuszkuszt!

Receptek kuszkusszal, amelyek megérnek egy-két kóstolást:

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


További konyhai tippeket találsz itt:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...