Tisztítsd meg pofonegyszerűen a kuglófformádat

Felejtsd el a végeláthatatlan súrolást! Napi tippünkkel gyorsan és hatékonyan tisztíthatod meg a legcikornyásabb kuglófformát is!

Nincs még egy olyan edény, amely vizuálisan lenyűgözőbb lenne a kuglófformánál. Már a legegyszerűbb fánkszerű forma a bordázott oldalával kellemes a szemnek, de léteznek igazán részletgazdag, gyönyörűen formázott darabok is, amikből igazi műremekek kerülnek ki. A konvexek és konkávok sokaságának azonban van egy hátulütője: nehéz őket kitisztítani. A megfelelő technikával viszont még a legmakacsabb formák is régi fényükben ragyoghatnak – ebben segít mostani napi tippünk.

Tisztítsd meg pofonegyszerűen a kuglófformádat

Lehet, hogy nyilvánvalónak hangzik, de a piszkos sütőformák tisztításának legjobb módja az, ha alaposan beáztatod őket.

A trükk az, hogy csepegtess bele néhány csepp mosogatószert, és forró (már-már gőzölgő) vizet használj.

Ezenkívül hosszabb ideig - akár egy éjszakán át - pihentetni kell az edényt. Miután a szappanos és habos víz megtette a magáét az égett maradványok fellazításában, nincs más hátra, mint leöblíteni, és könnyedén átsikálni a formát egy kíméletes, de kemény szilikon- vagy nejlonfogú kefével.

Narancsos-csokis ciambella

A ciambella olaszul fánkot jelent, de minden kerek, középen lyukas sütit így hívnak. Ehhez a kuglófhoz inkább hasonlító szépséghez egy Olaszországban vásárolt formát használtam, ha ...

7UP kuglóf

A 7UP kuglóf (angolul 7UP cake) egy klasszikus édesség az amerikai délről, ami eredetileg az üdítőgyártó cég által kiadott receptfüzetben bukkant fel még az ötvenes években. A ...

Ezen a ponton a formának makulátlannak kell lennie.

De ha még mindig látsz benne ételmaradékot, szórj némi szódabikarbónát rá, és folytasd a súrolást!

Ha ez sem volt elég, és még mindig nem teljesen tiszta, akkor ismételd meg az áztatást, súrolást.

Hogyan lehet hatékonyan megelőzni a fáradalmakat?

A legjobb persze, ha eleve nincs szükség súrolásra, és akkor nem kell ennyit bajlódni vele, ezért mindig kend meg alaposan zsiradékkal a felületet, hogy semmi se tudjon odatapadni sütés közben. Ha bonyolultabb alakú formád van, akkor különösen figyelj oda, hogy minden kis zegzugba eljusson az anyag, így gondoskodva róla, hogy a süteményed tökéletesen épen kerüljön ki a formából.

Forrásunk volt.


Még több otthoni tipp:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...