Tisztítsd meg pofonegyszerűen a kuglófformádat

Felejtsd el a végeláthatatlan súrolást! Napi tippünkkel gyorsan és hatékonyan tisztíthatod meg a legcikornyásabb kuglófformát is!

Nincs még egy olyan edény, amely vizuálisan lenyűgözőbb lenne a kuglófformánál. Már a legegyszerűbb fánkszerű forma a bordázott oldalával kellemes a szemnek, de léteznek igazán részletgazdag, gyönyörűen formázott darabok is, amikből igazi műremekek kerülnek ki. A konvexek és konkávok sokaságának azonban van egy hátulütője: nehéz őket kitisztítani. A megfelelő technikával viszont még a legmakacsabb formák is régi fényükben ragyoghatnak – ebben segít mostani napi tippünk.

Tisztítsd meg pofonegyszerűen a kuglófformádat

Lehet, hogy nyilvánvalónak hangzik, de a piszkos sütőformák tisztításának legjobb módja az, ha alaposan beáztatod őket.

A trükk az, hogy csepegtess bele néhány csepp mosogatószert, és forró (már-már gőzölgő) vizet használj.

Ezenkívül hosszabb ideig - akár egy éjszakán át - pihentetni kell az edényt. Miután a szappanos és habos víz megtette a magáét az égett maradványok fellazításában, nincs más hátra, mint leöblíteni, és könnyedén átsikálni a formát egy kíméletes, de kemény szilikon- vagy nejlonfogú kefével.

Ezen a ponton a formának makulátlannak kell lennie.

De ha még mindig látsz benne ételmaradékot, szórj némi szódabikarbónát rá, és folytasd a súrolást!

Ha ez sem volt elég, és még mindig nem teljesen tiszta, akkor ismételd meg az áztatást, súrolást.

Hogyan lehet hatékonyan megelőzni a fáradalmakat?

A legjobb persze, ha eleve nincs szükség súrolásra, és akkor nem kell ennyit bajlódni vele, ezért mindig kend meg alaposan zsiradékkal a felületet, hogy semmi se tudjon odatapadni sütés közben. Ha bonyolultabb alakú formád van, akkor különösen figyelj oda, hogy minden kis zegzugba eljusson az anyag, így gondoskodva róla, hogy a süteményed tökéletesen épen kerüljön ki a formából.

Forrásunk volt.


Még több otthoni tipp:

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Csokiszalámi

A csokiszalámi több szempontból is jó választás. Mindenki szokta szeretni, könnyen elkészül és sütni sem kell. Sőt, általában otthon megtalálható az összes alapanyag is. Ízlés ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...