A legkrémesebb krumplipüréhez nem kell megfőzni a burgonyát

Sosem gondoltuk volna, hogy a legkrémesebb püréhez nem is kell megfőzni a krumplit. Ám, a minap egy olyan érdekes burgonyafőzési technikáról olvastunk, ami annyira magától értetődő, hogy nem is értjük eddig miért nem használtuk. Mai Napi Tippünkből kiderül az igazság!

A krumplipüré a legegyszerűbb ételek közé tartozik, ettől független a végtelenségig tökéletesíthető a legfinomabb eredmény érdekében. Az alábbi burgonyapüré készítési technikáról még valószínűleg te sem hallottál, ezért szerettük volna veled is megosztani. Íme!

A legkrémesebb krumplipüréhez nem kell megfőzni a burgonyát

Az említett konyhai technikáról Oliver Marlow, Michelin-csillagos séf rántotta le a leplet. A séf szerint ahelyett, hogy megfőznénk a krumplikat, inkább sütőben süssük meg őket. Ha belegondolunk, akkor a burgonya sütőben való megsütése igazából teljesen kézenfekvő, hiszen csökkenti a burgonya víztartalmát, így igazán ízletessé lehet varázsolni.

A séf szerint az a legjobb, ha egészben, héjában sütjük meg a krumplit. Sőt, ha teheted, akkor sóágyon süsd meg a burgonyát, mert így az összes nedvesség eltűnik belőle.

Vegán krumplipüré

Egy jó krumplipüré sose rossz! Ráadásul egyáltalán nem ördöngösség teljesen tejmentesen elkészíteni, attól még simán lehet szuperfinom és krémes! Rántott zöldségek, raguk, ...

Sütés után kapard ki az összes bolyhos burgonyát egy edénybe aztán mehet mellé a vaj, a tejszín vagy a tej. Meglátod, hogy rengeteg vajat és tejet fog felvenni a krumplipüré, és ettől lesz igazán krémes és lágy a püré.

Forrásunk volt.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Az alábbi konyhai tanácsokat is érdemes megfogadni:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...