Rengeteg előnye van a konzerv hüvelyeseknek a száraz szemekkel szemben: már alapból készre vannak főzve, villámgyors ételeket hozhatunk össze belőlük, és sokszínűen felhasználhatjuk őket. Azonban mindezekkel szemben ugyanúgy fel lehet sorolni a szárazbab érdemeit is: áthatóbb íz, felhasználhatóság hosszan főzött fogásokban, és így tovább. Egyes receptek megengedőek: mind a száraz, mind a konzerv hüvelyesek szerepelhetnek bennük, azonban vannak szigorú kivételek is – ezeket fogjuk most sorra venni.
Nézd meg galériánkban a hüvelyes ételeket:
3 eset, amikor a konzerv hüvelyes jobb és 3, amikor a száraz
Leves – konzerv
Persze semmi nem tud fölülmúlni egy hagyományos, csülkös bablevest, a gyorsan megfőzött hüvelyes levesek kiváló megoldásként jelentkezhetnek egy rohanós napon. Készülhetnek csicseriből, borsóból vagy bármilyen színű babból, pakolhatunk bele zöldséget, húst, tésztát, amit csak szeretnénk.
Hummusz – konzerv
Mind a klasszikus hummusz, mind a babból és más hüvelyesekből krémesre dolgozott mártogatós azért olyan népszerű, mert kevesebb, mint 10 perc alatt az asztalra tudjuk tenni. Mégpedig amiatt, mert az előfőzött konzervhüvelyesek rögtön mehetnek is az aprítógépbe. Vesződhetünk a szárazbab áztatásával és megfőzésével, de ugyan minek?
Néhány recept, amit elkészíthetsz:
Még több konyhai ötlet, amit próbálj ki: