3 eset, amikor a konzerv hüvelyes jobb és 3, amikor a száraz

A száraz és konzerv hüvelyesek közti választás mögött állhat kényelmi vagy funkcionális döntés, esetleg íz- és állagbeli preferencia is. Azonban van, amikor nem mindegy, miből főzünk: nézzük a Napi Tipp keretében, mely helyzetek ezek.

Rengeteg előnye van a konzerv hüvelyeseknek a száraz szemekkel szemben: már alapból készre vannak főzve, villámgyors ételeket hozhatunk össze belőlük, és sokszínűen felhasználhatjuk őket. Azonban mindezekkel szemben ugyanúgy fel lehet sorolni a szárazbab érdemeit is: áthatóbb íz, felhasználhatóság hosszan főzött fogásokban, és így tovább. Egyes receptek megengedőek: mind a száraz, mind a konzerv hüvelyesek szerepelhetnek bennük, azonban vannak szigorú kivételek is – ezeket fogjuk most sorra venni.

Nézd meg galériánkban a hüvelyes ételeket:

Néhány recept, amit elkészíthetsz:

Főzz, értékelj és nyerj, vadonatúj játékunkban hasznos ajándékok várnak!

Még több konyhai ötlet, amit próbálj ki:

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Csokiszalámi

A csokiszalámi több szempontból is jó választás. Mindenki szokta szeretni, könnyen elkészül és sütni sem kell. Sőt, általában otthon megtalálható az összes alapanyag is. Ízlés ...

Címlapról ajánljuk

„Kapj rá!” a halra – Egészség, íz és tudatosság egy...

A halfogyasztás többek számára ma már nemcsak gasztronómiai élmény, hanem tudatos döntés is. A halhús jó minőségű fehérjeforrás, könnyen emészthető, és természetes módon tartalmaz olyan tápanyagokat – például ómega–3 zsírsavakat, vitaminokat és ásványi anyagokat –, amelyek jól illeszkednek a kiegyensúlyozott étrendbe. Nem véletlen, hogy a hal egyre gyakrabban jelenik meg a modern, egészségtudatos konyhákban is.

Hirdetés

További cikkek

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...