Gyúrj tökéletes kókuszgolyót 4 egyszerű lépésben

Az apró kis kókuszgolyók képesek még a legszomorúbb napon is örömet hozni, feldobják a legfáradtabb embert is. A mai Napi Tipp keretében nézzük, mire lesz szükségünk ahhoz, hogy a legboldogabb emberekké tegyük az ismerőseinket...kókuszgolyóval!

Kiváló sütés nélküli desszert lehet a kókuszgolyó, ráadásul percek alatt megvan, a kamrában bújó összetevőkből megalkothatjuk, sőt, akár maradékokat is menthetünk vele. Szinte nincs is hátránya az édességnek, talán csak az, hogy abszolút nincsen egyértelműen egy eredeti és tökéletes alaprecept. Persze nem is baj: ahány ház, annyi szokás, de azért nem árt, ha átveszünk néhány alapvető tippet és tanácsot a kókuszgolyó elkészítése előtt.

Gyúrj tökéletes kókuszgolyót 4 egyszerű lépésben

Szobahőmérsékletű alapanyagok

A száraz hozzávalók viszonylag megkérdőjelezhetetlenek: a darált keksz, porcukor és kakaópor mennek egy tálba, majd hozzájuk a vaj, a tej és a rum. Ez utóbbi két tejtermék viszont nem mindegy, milyen állapotban jut el a tálba.

Fontos, hogy szobahőmérsékletű alapanyagokkal dolgozzunk, ez nagyban megkönnyíti majd a dolgunkat.

A vajat sokan olvasztva teszik a masszába, ennél azonban sokkal jobb, ha szilárdan, de nagyon puhán kerül oda, így nem lesz olyan macerás az összegyúrás. A tej se legyen jéghideg, mert az is akadályozná a rendes elkeveredést.

Kókuszgolyó kezdőknek

A lehető legegyszerűbb finomság, nem kell sütni, teljesen kezdő konyhatündérek is gond nélkül el tudják készíteni. A legbonyolultabb része a golyózgatás! :) Nálunk sosem éli túl az ...

Aszalt meggyes kókuszgolyó

Az alaprecept egy kedves kolléganőmtől származik. Ő küldte el nekem, amikor vizsgára készültem, és "panaszkodtam" neki, hogy fogom kibírni édesség nélkül azt a több, mint 3,5 órát a ...

Jó minőségű kakaó

Mivel a kókuszgolyó nemcsak kókuszos, hanem egyben kakaós édesség is, ezért gondoskodnunk kell arról, hogy az íz is ezt tükrözze. Azaz, jó minőségű kakaóport (lehetőleg cukrozatlan fajtát) kell használnunk, mert ennek van a legjobb aromája.

Egy kis lekvár

Még tovább dolgozhatunk az aromán, ha valamilyen lekvárt is használunk a masszához. A sárgabarack vagy a meggy kiváló választás lehet, esetleg még valamilyen bogyós gyümölcs (málna, szeder, áfonya) illeszkedhet jól a masszánkhoz.

Inkább legyen sima, mint darabos lekvár. Nem kell belőle sok, csupán 1-2 evőkanál.

Pihentetés

Ahhoz, hogy tökéletes kis golyóbisokat tudjunk formálni, érdemes a begyúrt masszát egy órára a hűtőbe tenni. Ez időt ad majd a vajnak, hogy kissé megszilárduljon (könnyebbé téve a golyózást), illetve az ízeknek is, hogy jobban összeérjenek.

Kókuszgolyó Nudli7 konyhájából

Szerintem már mindenkinek volt olyan érzése, hogy enne valami édeset, de nincs kedve beindítani a sütőt. Erre az egyik legjobb megoldás a kókuszgolyó. Egyszerű elkészíteni, és bármikor ...

Maradékmentő kókuszgolyó

Ki ne szeretné a kókuszgolyót? Gyermekkorunk nagy kedvence, aminek a közepéből mindig kipiszkáltuk a meggybefőttet. Ez a recept igazából úgy készült hogy benéztünk a spájzba, (a ...

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Még több tipp és trükk vár rád:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...