Íme a retró köményes káposztasaláta receptje – Gyors és isteni

A világon sokféle káposztasaláta létezik, és mindegyik valamennyire illeszkedik az adott nemzet konyhájához. Nekünk, magyaroknak egy köménymaggal és ecettel ízesített verzió dukál, ha már ennyire szeretünk rántotthúsozni. A Napi Tipp hozza a tökéletes receptet. Jöhet?

Ha sokat járunk klasszikus vendéglőkbe, nagyjából azonos felhozatallal találkozhatunk mindenütt. Akad azonban a menün egy kategória, amely szinte minden étteremben ugyanazt a néhány elemet tartalmazza: uborka-, paradicsom- és káposztasalátát. Na jó, talán még egy kis vegyes vágottat is. Persze ez nem véletlen, végképp nem holmi vendéglátós összeesküvés, csupán annak az egyszerű ténynek a következménye, hogy a magyaros ételekhez bizony, ezek a saláták passzolnak a legjobban. Emeljük ki most a csoportból a klasszikus köményes káposztasalátát, és nézzük meg, mitől lesz olyan isteni!

Nézd meg galériánkban a köményes káposztasaláta elkészítését!

A klasszikus köményes káposztasaláta teljes receptjét itt találod, mentsd el kedvenceid közé, vagy küldd tovább valakinek, aki szerinted szívesen elkészítené!

Fotók és recept: Lakos Benedek

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Még több klasszikus vár rád itt:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Elkészítettük a Bosch „MUM, de jó!” Ünnepváró Receptverseny első helyezettét,...

Lezárult a Bosch Ünnepváró Receptversenye, amire több, mint 140 recept érkezett. A három dobogós helyezés mellett egy különdíjat is kiosztottunk lelkes feltöltőink között. Az első helyet Judit69 nevű felhasználónk nyerte adventi kalácsával. A receptet a Bosch háziasszonyával, “Fűszeres” Bodrogi Eszterrel mi is elkészítettük, miközben leteszteltük a verseny főnyereményét, a Bosch MUM 5 konyhai gépet. A végeredmény egy szaftos, álompuha kalács lett, amely gyors finomság karácsonyra, mégis egyedi, ötletes és mutatós az ünnepi asztalon.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...