Ettől lesz sokkal finomabb a sütésmentes tortaalapod

A sütés nélküli torták alapja általában kekszből és vajból áll – ez az egyszerű, két hozzávalós kekszalap önmagában is isteni, persze van még hová fokozni. A Napi Tipp meg is mutatja, például hová.

Amikor sütés nélküli sajttortát, túrótortát vagy csokoládés pitét készítünk, több alap közül is választhatunk, amibe később a krémet öntjük. Ha tényleg teljesen ki akarjuk kerülni a sütés maceráját, essen a választásunk az egyszerű, de nagyszerű kekszalapra, vagyis porrá tört keksz és olvasztott vaj keverékére. Ez így, magában is ízes, omlós „tésztát” képez (főleg, ha jó minőségű kekszet és vajat használunk), azonban néhány apró kiegészítéssel egészen istenivé, felejthetetlenné tehetjük szerény kekszalapunkat.

Nézd meg galériánkban a kekszalap feljavításának lehetőségeit:

Receptek, amelyekben kipróbálhatod a tudást:

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Még több furfangos konyhai tipp vár rád:

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Klasszikus orosz blini

A blini nem egyszerű palacsinta: kelt tésztájának és a hajdinalisztnek köszönhetően karakteres, mégis könnyű fogás. Ünnepi reggelinek, vendégvárónak vagy akár elegáns előételnek ...

Cantuccini hagyományosan

Az egyik legtradicionálisabb olasz kekszféle a cantuccini, ez a kétszersült sütemény, ami sokáig eláll és desszertborba vagy forró kakaóba/kávéba mártogatva esik a legjobban. Mint a ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...