A savanyú káposzta, azaz a fehér káposzta erjesztett változata a hideg hónapok egyik közkedvelt és igen olcsó alapanyaga, amire rendesen rá lehet kattanni isteni fanyar íze miatt, miközben észrevétlenül fejti ki kedvező élettani hatásait - nagyágyú a C-vitamin terén, amit nyersen és savanyítva is megőriz, de kedvezően hat probiotikus tulajdonsági miatt a belekre, az emésztésre is, ezért savanyúságként nehezebb húsok mellé külön ajánlott. Napi Tippünk ötleteket ad, hogyan használhatod karácsonytól újévig bezárólag a savanyú káposztát!
Levesben
Az egy dolog, hogy a korhelylevest sokan elkészítjük újévkor, de akár csülkös bablevesben, ragulevesben, sőt, halászlében is isteni a káposzta! Mindenképpen vessétek be, az alapanyag dúsítja, gazdagabbá teszi leveseinket, és sokáig eláll!
Egytálételekben
Jó-jó, a karácsonyi klasszikus töltött káposzta legtöbbünknél nem marad el, de lehet belőle székelykáposzta is, ha azt szeretitek, sőt, ezek vegán verzióban is megmutathatják magukat! Ha pedig egyik sem nyerő, készítsetek erdélyi rakott káposztát!
Sós finomságokban
Igaz, ők nem savanyított káposztából, hanem annak anyukájából, sima fehér fejes káposztából készülnek, de megérik a fáradságot, mert nagyon kiadósak, téliesek, isteniek, és olcsón kihozhatók! Jöjjön a pogi, a hasé, a rétes, a lepény!
Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!
Még több ünnepi praktika, amit elleshetsz: