Így főzik a japán nagyik a tökéletes rizst – Rém egyszerű a technikájuk

Ha kíváncsi vagy, milyen technikát alkalmaznak a japán nagyik, hogy tökéletes legyen a rizs, akkor jól figyelj Napi Tippünkre.

Bár a rizsfőzés pofonegyszerűnek tűnik, azonban nagyon sok buktatója van, így könnyű elrontani. Előfordulhat, hogy nem fő meg eléggé, összeragad, de akár az is, hogy túl száraz lesz. Szerencsére az interneten rengeteg praktika fellelhető, azonban biztos, hogy senki nem tudja olyan zseniálisan főzni a rizst, mint az ázsiai nagyik.

Így főzik a japán nagyik a tökéletes rizst – Rém egyszerű a technikájuk

Az ázsiai nagyik trükkje a tökéletes rizshez

A trükkre csupán az ujjadra lesz szükséged!

Andy Hearnden, Michelin-csillagos séf árulta el a titkot, melynek már a neve is zseniális: „bütyök-módszer”. Mégis miért? Mert csupán az ujjad első ízületét (bütykét) kell használnod.

Első lépésként mosd át jó alaposan a rizst, minimum háromszor, majd öntsd egy lábásba végül mérj rá annyi vizet, hogy amikor beledugod az ujjadat, a folyadék pedig elérje az első bütyködet. A trükk bármilyen edényben működik és az ázsiai nagyik vallják, hogy ezt a módszert követve mindig a megfelelő víz-rizs arányt tudják tartani.

Forrásunk volt.


Még több konyhai tipp:

Címlapról ajánljuk

További cikkek