Bár a rizsfőzés pofonegyszerűnek tűnik, azonban nagyon sok buktatója van, így könnyű elrontani. Előfordulhat, hogy nem fő meg eléggé, összeragad, de akár az is, hogy túl száraz lesz. Szerencsére az interneten rengeteg praktika fellelhető, azonban biztos, hogy senki nem tudja olyan zseniálisan főzni a rizst, mint az ázsiai nagyik.
Az ázsiai nagyik trükkje a tökéletes rizshez
A trükkre csupán az ujjadra lesz szükséged!
Andy Hearnden, Michelin-csillagos séf árulta el a titkot, melynek már a neve is zseniális: „bütyök-módszer”. Mégis miért? Mert csupán az ujjad első ízületét (bütykét) kell használnod.
Első lépésként mosd át jó alaposan a rizst, minimum háromszor, majd öntsd egy lábásba végül mérj rá annyi vizet, hogy amikor beledugod az ujjadat, a folyadék pedig elérje az első bütyködet. A trükk bármilyen edényben működik és az ázsiai nagyik vallják, hogy ezt a módszert követve mindig a megfelelő víz-rizs arányt tudják tartani.
Még több konyhai tipp: