4 trükk, amitől krémesen puhára fő a csicseri, borsó, bab, lencse

A mondóka összes száraz hüvelyesét tökéletes állagúra főzhetjük az alábbi trükkök segítségével – a Napi Tipp tanácsait követve mindig ízes levesek, főzelékek, mártogatósok és egyéb fogások születhetnek konyhánkban.

Száraz hüvelyesekkel dolgozni ugyan macerásabb, mint a zöldségek konzerves verziójával, azonban ennek a munkának minden perce kifizetődik, amikor végre szétomlik a fogaink alatt egy krémes bab-, lencse- vagy csicseriszem. Persze ez a textúra nem magától adott, hanem, mondhatni, bele kell tennünk a hüvelyesekbe, mégpedig az alábbi trükkök bevetésével.

Nézd meg galériánkban a krémesre főtt hüvelyesek titkait!

Receptek, amelyek tökéletesen krémes hüvelyeseket kívánnak:

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Ezeknek a konyhai furfangoknak is adj egy esélyt:

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Klasszikus orosz blini

A blini nem egyszerű palacsinta: kelt tésztájának és a hajdinalisztnek köszönhetően karakteres, mégis könnyű fogás. Ünnepi reggelinek, vendégvárónak vagy akár elegáns előételnek ...

Cantuccini hagyományosan

Az egyik legtradicionálisabb olasz kekszféle a cantuccini, ez a kétszersült sütemény, ami sokáig eláll és desszertborba vagy forró kakaóba/kávéba mártogatva esik a legjobban. Mint a ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...