Ebből az 5 tényleg olcsó húsrészből főzz, ha spórolnál

Mai Napi Tippünk segít, ha mindenképpen húsosat ennél, de szűkös a pénztárca. Vannak kissé elhanyagolt húsrészek, melyek egészen olcsók, és irtó finom ételek kihozhatók belőlük. Lássuk csak!

Kinek kell a drága csirkemellfilé, ha rendelkezésünkre áll az egész madár, mely jóval olcsóbb, és isteni egyben sült csirke készülhet belőle vasárnapra? És akkor még a resztelt májról, a becsinált levesről vagy a fűszeres csirkeszárnyról nem is szóltunk! Legyünk okosak, használjuk a húsok olcsóbb részeit is!

1.) MÁJ

Sokan ódzkodnak az elkészítésétől, mert nyersen valóban furcsa szerkezetű jószág, de valamit valamiért: a csirke- vagy pulykamáj ma is olcsó húsrésznek számít, jól fűszerezhető, lehet belőle resztelt változat (ez TÉNYLEG nem drága), de panírozhatjuk, ránthatjuk is, sőt, házi májkrémként is isteni.

Resztelt pulykamáj vörösborosan

A magyar konyha kedvenc belsősége a máj, hiszen megannyi változatos elkészítési módja forog a köztudatban. A legegyszerűbb és leggyorsabb formája mégis az, amikor sok hagymával ...

2.) APRÓLÉK

A legtöbb régóta aktív szakácsnak nem kell magyarázni, de azért mindig jó, ha észben tartjuk: aprólékból, nyakból, lábból, májból, zuzából, farhátból, csontokból lesz a legfinomabb leves! Hús- vagy becsinált, de egy jó alaplé is készülhet ezekből.

3.) CSIRKESZÁRNY

Ő már szinte elegánsnak számít, elvihetjük ázsiai irányba, de rántott, sült, magyaros, mázas, csípős BBQ változat is lehet belőle, lehet szopogatni. Sőt, még (borsó)levesbe is mehet, szuper alapot ad az ízeknek!

Andris csirkeszárnyai

Kedvenc és gyönyörű vezető szerkesztőnk él-hal a Sriracháért. Ez a csípős thai szósz, bármit is eszik, az ételen landol. A múltkor még az édes french toastra is tett egy kicsit, ...

4.) CSIRKECOMB

Sokan elfelejtkezünk róla, de négy darab egész csirkecomb a csirkemellfilé töredékébe kerül, és megvan belőle egy ebéd. Pácold, fűszerezd, de simán fokhagymával, sóval, borssal, kis zsíron sütve is remek lesz, és hidegen is imádni való.

5.) EGÉSZ CSIRKE

Ár-érték arányban szuper beruházás, és tökéletes vasárnapi lakoma, ha bedobsz a sütőbe egy egész töltött csirkét, legalább négyen jóllaktok belőle. Pácolhatod citrommal, olajjal, fűszerekkel, akár joghurttal vagy kólával (!) is.

Vasárnapi sült csirke

A Pancs piacon találtam ezt a helyes kis label rouge csirkét, amit nagy lelkesen megvettem, és a lehető legegyszerűbb módon készítettem el.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Még több konyhai tippet leshetsz el:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

7 opció, ahonnan szilveszterre hidegtálat, kocsonyát vagy aprósütit rendelhetsz

A szilveszteri bulikat saját bevallása szerint senki nem szereti, de azért mindenki megy valahová. Ez is egy olyan nap, mint a többi, vélik sokan, de azért főznek lencsét, korhelylevest, és mindenkinek megvannak a kis babonái, amiktől szebb, jobb, boldogabb új évet remélnek. Ebben nem tudunk segíteni, de ha december 31-én vendégeket vártok, mutatjuk, honnan lehet rendelni aprósütit, hidegtálat, és hol találtok isteni kocsonyát, ha ahhoz van kedvetek.

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...