Így készíthetsz kés nélkül vékony hagymaszeleteket

Legújabb Napi Tippünkben mutatunk egy ‚,zseniális" trükköt, amivel seperc alatt megküzdhetsz a csúszós hagymalevelekkel. De, ami legjobb, hogy a tippünkkel ezentúl mindig tökéletes vékony hagymaszeleteket kapsz majd.

A legtöbb otthoni séf számára a hagyma felvágása jelenti a főzési folyamatok egyik legrettenetesebb részét, hiszen a procedúra szó szerint könnyre fakaszt. A hagymaszeletelés valóban nem túl nagy élvezet. Gondolj csak bele, hogy a nehezen eltávolítható héjon kívül még a csúszós vékony rétegekkel is meg kell küzdened, ami természetesen megnehezíti a szeletelést. Így a feladat a kívántnál mindig tovább tart. De csak mostanáig, ugyanis az alább bemutatott trükkel ezentúl pár perc alatt megleszel a hagymaszeleteléssel.

Így készíthetsz egyszerűen kés nélkül vékony hagymaszeleteket

A @casa_tips nevű TikTok felhasználó nemrég közzétett egy videót, amiben bemutatott egy zseniális hagymaszeletelési trükköt. A szeleteléshez mindössze egyetlen egyszerű konyhai eszközre lesz szükséges, ami már ott lapul a fiókodban.

Ahogy a videóban is látszik, a felhasználó egy villát szúr a hagymába, majd a hámozó segítségével hajszálvékony szeleket vágja a zöldséget. A felvételt már több mint 10 ezren megtekintették és a kommentek alapján úgy tűnik, hogy a szimpla trükk minden követőt lenyűgözött.

Sokhagyma-krémleves

Készüljetek, mert itt a hagymanirvána! Viszonylag ritkán szoktunk hagymakrémlevest főzni, pedig az egyik legfinomabb levesféle, ha jó minőségű alapanyagokból készítjük el. Most ...

Francia hagymaleves vajas pirítóssal

A kiindulópont Julia Child hagymalevese volt, de az marha alaplével készül, nincs benne szerecsendió, ellenben van brandy, úgyhogy más ez, de mégis nagyon hasonló. A lényeg: szánjunk rá ...

Az otthoni séf tippje tényleg megkönnyíti a hagymavágást, így szerintünk mindenképpen megér egy próbát.

Te hallottál már erről a trükkről?

Forrásunk volt.


Még több konyhai trükk:

Legújabb receptek

Kárpátok-krémes

A lengyel cukrászat nagy kedvenc süteménye, a karpatka két réteg égetett tésztából és egy nagy adag, lágy vaníliakrémből áll. A torta hullámos felszínét porcukorral behintve kapjuk ...

Díszített focaccia sajtkrémes alappal

Én a tésztából tettem el egy darabot, és fonást is készítettem rá. Tetszőlegesen díszítettem, saját ötlet alapján. Nagyon finom ízt ad neki a rozmaringág. Úgy összességében az ...

Zsidótojás

A zsidótojás egy hagyományos kóser étel, ami feltételezhetően Lengyelországból érkezett hazánkba, ezért lengyel tojás néven is ismert. Hagyományosan libazsírral készült, ami mellé ...

Hozzászólások (0)

Címlapról ajánljuk

5 medvehagyma-lelőhely országszerte, ha te magad szednéd

A medvehagyma igazi tavaszi csemege, ami remekül feldobja a már megszokott ízeket, ezért érdemes belecsempészni néhány ételbe, legalább kísérletező jelleggel. Március vége és április eleje hagyományosan a medvehagymaszezon legmeghatározóbbja, szóval irány az erdő, ha magad szednéd!

Nosalty

További cikkek

Top Receptek

Húsvéti vendégváró őzgerinc

Mostanában nincsenek túl jó napjaim. Arra gondoltam, hogy legalább összeállítom a húsvéti menüt, hátha ez feldob egy kicsit. Egyébként is épp itt is az ideje a tervezgetésnek, hisz ...

Zsidótojás

A zsidótojás egy hagyományos kóser étel, ami feltételezhetően Lengyelországból érkezett hazánkba, ezért lengyel tojás néven is ismert. Hagyományosan libazsírral készült, ami mellé ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!