Így lehet a legfinomabb a hagyma a sült húsaidhoz

A hagymát nem csak párolni érdemes a főzés elején, ez az alapanyag ugyanis a legfinomabb kiegészítője lehet a sült húsoknak. Napi tippünkben ma azt mutatjuk meg, hogyan és mivel érdemes karamellizálni egy-két fej friss vöröshagymát.

Párolt hagyma, sült hagyma, karamellizált hagyma – egy biztos, hagyma nélkül nincsen magyar konyha, ez az egyszerű és (egyelőre) egészen olcsó alapanyag viszont számtalan módon ízesítheti az ételeket. A sült húsok mellé mi kifejezetten ajánljuk a karamellizált hagymát, mely nagyon könnyen elkészíthető, könnyen variálható, a végeredmény pedig magáért beszél!

Karamellizálj!

Mi kell hozzá?

Csak egy fej hagyma és némi olívaolaj vagy bor, de egy-két deciliter sör, cider, alaplé vagy éppen whiskey is jó lehet hozzá.

Vágj félbe egy hagymát, és szeleteld cikkelyekre. Egy magasabb falú serpenyőbe önts egy kevés folyadékot, a mennyiség a folyadék sűrűségétől kell, hogy függjön.

Olaj vagy más zsiradék esetében 2-3 evőkanál kerüljön az edénybe, whiskey esetén is elég 8 cl (két felespohárnyi), a bor, sör vagy alaplé esetében is maximum másfél decivel számoljunk, ennél több folyadék nem fog kelleni.

A serpenyő alatt kapcsoljuk fel a lángot közepes fokozatra. Nem kell megvárnunk, míg a folyadék felforrósodik, mehetnek is rá a hagymagerezdek. Egy fakanál segítségével forgassuk át a hagymát, hogy egyenlően fedje el a „zsiradék”, majd alacsony lángon kezdjük el fonnyasztani.

Ne felejtsük el kevergetni a hagymát, nehogy odakapjon. Miután már kezd felvenni egy kis színt, szórhatunk rá egy csipet sót is. Ezután az odafigyelés és a kavargatás mellett már csak várnunk kell, nagyjából 10 perc alatt biztosan kellően barnára karamellizálódik a hagyma, ami tökéletes lesz sült húsok mellé, pizza vagy sós tarte-ok tetejére, de akár szendvicsekbe, hamburgerekbe vagy hotdogokba is kiváló.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


További okos tippekkel gazadgodhat a tárházad:

Legújabb receptek

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...