3 módszer, amivel tejtermék nélkül krémesítheted a főzeléked

Mai Napi Tippünk azoknak kedvez majd, akik éppen belevágnak a tejmentes életbe, és főzelékimádók. Ha szeretitek jó krémesen, de se tejföl, se tej(szín), se más nem jöhet szóba, így csináljátok!

Ha azok közé tartozol, akik bizonyos okoknál fogva (tejallergia, laktózérzékenység, vegánság, állatvédelem stb.) nem fogyasztanak tejterméket, laktózmentest sem, akkor tuti felmerül néha-néha a kérdés a konyhában: mivel krémesítsem a főzelékeket tejföl vagy tej nélkül?

Napi Tippünk ebben segít, 3 könnyű tejmentes megoldást mutatunk:

1.) KÓKUSZKRÉM

Nekem személy szerint a kedvenc tejmentes megoldásom, bár nem annyira alakbarát, mivel a kókuszkrém elég zsíros. Nem mindenhez illik, de egy zöldborsóhoz, spenóthoz, krumplihoz (főleg curryval, citrommal), sőt, lencséhez is isteni. A sűrű krémes pici papírdobozos kiadást válaszd, és akár liszt/keményítő nélkül is hozzáöntheted a már kész főzelékhez, de persze az se baj, ha egy kiskanálnyi kerül bele, így sűrűbb lesz.

Ezekhez remek lesz a kókusz íze:

2.) NÖVÉNYI TEJSZÍNPÓTLÓK

Logikus választás, hiszen már szinte minden boltban fellelhetők a rizs-, szója- és zabkészítmények, illetve „vegán tejfölök", melyek már-már semleges ízükkel tökéletesen kiváltják a tejfölt, tejszínt vagy tejet. Használd őket ugyanúgy, mint sima társait: kis edénykében keményítővel vagy liszttel kikeverve, hőkiegyenlítéssel a forró főzelékhez adva! Ha nem fontos, hogy sűrű legyen, ezt a lépést ki is hagyhatod!

3.) ÖNMAGÁVAL KRÉMESÍTÉS

Minden habarások-rántások-krémesítések legletisztultabbika, a mentesség csúcsa: eleve több zöldségalapanyaggal érdemes indulni, ha ezt választod, mert a főzelék elkészülte előtt ki kell venni a harmadát-negyedet, leturmixolni egy külön edényben, majd a maradékhoz önteni. Ezzel a főzeléked mindenféle tejterméktől és vegán pótlótól mentes lesz, de a selymes, „tejes" ízélmény elmarad.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Még több tipp itt:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Téli feltöltődés a büki termálvíz erejével

Képzeljük el a pillanatot, mikor a szobából vagy akár a medencéből szemléljük a szállingózó hópelyheket, és lelkünket a megnyugvás szelleme járja át. Az év legzordabb, mégis csodás időszakában megérdemlünk egy kis kényeztetést, finom falatokat, lágy illatokat és stresszoldó kezeléseket.

Legújabb receptek

Brownie-toboz sütés néklül

Tobozsütit ilyen módon még biztosan nem készítettél, próbáld ki ezt az egészségesebb verziót most egy zöldség bevonásával - lehet, hogy plusz édesítést sem kíván!

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...