3 módszer, amivel tejtermék nélkül krémesítheted a főzeléked

Mai Napi Tippünk azoknak kedvez majd, akik éppen belevágnak a tejmentes életbe, és főzelékimádók. Ha szeretitek jó krémesen, de se tejföl, se tej(szín), se más nem jöhet szóba, így csináljátok!

Ha azok közé tartozol, akik bizonyos okoknál fogva (tejallergia, laktózérzékenység, vegánság, állatvédelem stb.) nem fogyasztanak tejterméket, laktózmentest sem, akkor tuti felmerül néha-néha a kérdés a konyhában: mivel krémesítsem a főzelékeket tejföl vagy tej nélkül?

Napi Tippünk ebben segít, 3 könnyű tejmentes megoldást mutatunk:

1.) KÓKUSZKRÉM

Nekem személy szerint a kedvenc tejmentes megoldásom, bár nem annyira alakbarát, mivel a kókuszkrém elég zsíros. Nem mindenhez illik, de egy zöldborsóhoz, spenóthoz, krumplihoz (főleg curryval, citrommal), sőt, lencséhez is isteni. A sűrű krémes pici papírdobozos kiadást válaszd, és akár liszt/keményítő nélkül is hozzáöntheted a már kész főzelékhez, de persze az se baj, ha egy kiskanálnyi kerül bele, így sűrűbb lesz.

Ezekhez remek lesz a kókusz íze:

2.) NÖVÉNYI TEJSZÍNPÓTLÓK

Logikus választás, hiszen már szinte minden boltban fellelhetők a rizs-, szója- és zabkészítmények, illetve „vegán tejfölök", melyek már-már semleges ízükkel tökéletesen kiváltják a tejfölt, tejszínt vagy tejet. Használd őket ugyanúgy, mint sima társait: kis edénykében keményítővel vagy liszttel kikeverve, hőkiegyenlítéssel a forró főzelékhez adva! Ha nem fontos, hogy sűrű legyen, ezt a lépést ki is hagyhatod!

3.) ÖNMAGÁVAL KRÉMESÍTÉS

Minden habarások-rántások-krémesítések legletisztultabbika, a mentesség csúcsa: eleve több zöldségalapanyaggal érdemes indulni, ha ezt választod, mert a főzelék elkészülte előtt ki kell venni a harmadát-negyedet, leturmixolni egy külön edényben, majd a maradékhoz önteni. Ezzel a főzeléked mindenféle tejterméktől és vegán pótlótól mentes lesz, de a selymes, „tejes" ízélmény elmarad.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Még több tipp itt:

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Csokiszalámi

A csokiszalámi több szempontból is jó választás. Mindenki szokta szeretni, könnyen elkészül és sütni sem kell. Sőt, általában otthon megtalálható az összes alapanyag is. Ízlés ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...