Miért van jobb íze a gyümölcsnek, ha felvágjuk?

Napi Tippünkben eláruljuk, hogy miért érdemes ráfordítanod az időt, és felvágnod a gyümölcsöt, mielőtt megennéd.

Neked is feltűnt már, hogy a gyümölcsöknek felvágva mintha még jobb lenne az ízük, mint egészben harapva? Ha igen, akkor nyugodj meg, nem vagy egyedül ezzel az érzéssel, és magyarázat is létezik rá, nem is egy!

Miért van jobb íze a gyümölcsnek, ha felvágjuk?

A Canadian Journal of Dietetic Practice and Research című folyóiratban közzétett 2008-as felmérés szerint a megkérdezett dietetikusok fele úgy vélte, hogy a frissen vágott gyümölcsök ízükben nem különböznek az egész gyümölcstől. Tehát a végeredmény 50-50 százalék lett, de ez az arány azt jelzi, hogy ha nem is mindenkinek, de sokaknak jobban ízlik felvágva a gyümölcs, tehát egyáltalán nem marginális tapasztalásról van szó. Négy oka is lehet ennek.

Forrásunk volt.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


További furcsán izgalmas ízek várnak rád:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...