Miért van jobb íze a gyümölcsnek, ha felvágjuk?

Napi Tippünkben eláruljuk, hogy miért érdemes ráfordítanod az időt, és felvágnod a gyümölcsöt, mielőtt megennéd.

Neked is feltűnt már, hogy a gyümölcsöknek felvágva mintha még jobb lenne az ízük, mint egészben harapva? Ha igen, akkor nyugodj meg, nem vagy egyedül ezzel az érzéssel, és magyarázat is létezik rá, nem is egy!

Miért van jobb íze a gyümölcsnek, ha felvágjuk?

A Canadian Journal of Dietetic Practice and Research című folyóiratban közzétett 2008-as felmérés szerint a megkérdezett dietetikusok fele úgy vélte, hogy a frissen vágott gyümölcsök ízükben nem különböznek az egész gyümölcstől. Tehát a végeredmény 50-50 százalék lett, de ez az arány azt jelzi, hogy ha nem is mindenkinek, de sokaknak jobban ízlik felvágva a gyümölcs, tehát egyáltalán nem marginális tapasztalásról van szó. Négy oka is lehet ennek.

Forrásunk volt.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


További furcsán izgalmas ízek várnak rád:

Címlapról ajánljuk

További cikkek