Ezzel a trükkel többé nem barnul be az avokádókrémed

Bebarnult guacamole? Mai napi tippünkből megtudhatod, mit kell tenned, hogy többet ne forduljon elő!

Reggelire a pirítósra vagy az esti filmezéshez mártogatósnak, az guacamole az egyik kedvenc avokádós fogásunk, amit gyakran készítünk. Viszont van, hogy nagyobb a lelkesedés, mint az étvágy, és biztosak vagyunk benne, hogy nem csak nálunk fordult elő, hogy megmaradt az avokádókrém, ami aztán bebarnult. Az ellenszert ezúttal is TikTokon találtuk meg a nemkívánatos jelenségre.

Ezzel a trükkel többé nem barnul be a guacamoléd

A @natepetroski nevű felhasználó oldalán bukkantunk rá a videóra, amiben az alkotó bemutatja a bebarnulást megelőző praktikáját.

Nate egy tálba kanalazza a maradék guacot, majd vizet önt rá. Igen, jól olvastad, vizet.

Ezután letakarja fóliával, és a videó tanulsága szerint vibrálóan zöld és szép marad a krém, amikor legközelebb kiveszi a hűtőből.

@natepetroski

#Narrowayhomestead #homesteadtoktok #offgridlife #guacamole #lifehack #avocado #foodhacks

♬ original sound - Nate Petroski

De mitől működik ez a praktika egyáltalán? - tehetjük fel a kérdést. A gondot először is az okozza, hogy az avokádó alapú ételek egy idő után megbarnulnak, mert az avokádó reakcióba lép a levegőben lévő oxigénnel, aminek következtében az étel felülete megbarnul, hasonlóan az almához. Azzal, hogy Nate vizet tesz a tetejére, egy olyan gátat hoz létre, amely megállítja ezt az oxidációt. Zseniális, igaz? Használta előtt aztán leönti a vizet, és máris hozzáfér a guacamoléhoz.

Néhányan a hozzászólásokban azt írták, hogy ők is ezt a módszert használják, hogy frissen tartsák a guacamolét, míg mások azt javasolták, hogy víz helyett használjunk lime-levet, hogy a második adagnál még több citrusosabb ízt kapjunk.

Forrásunk volt.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Még több tipp itt:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Receptverseny

MUM, de jó! Bosch Ünnepváró Receptverseny indul

Van egy ünnepi recepted, aminek az elkészítéséhez több konyhai eszközt is használsz? Minél izgalmasabb a folyamata, annál nagyobb az esélyed, hogy nyerj egy Bosch konyhai robotgépet a most induló receptversenyünkön, görgess, és nézd meg a részleteket!

Legújabb receptek

3 napos mézeskalács-sajttorta

Egy igazi fűszeres karácsonyi finomság. A nevét azért kapta, mert a mézeskalácsok és a torta pihentetési ideje miatt 3 nap alatt készül el. Kóstoljátok meg! :)

Tejfölös-sajtos csirkecomb

A csirkecombot már előző este befűszerezhetjük, így az ízek jól átjárják a húst, másnap pedig csak a sütéssel kell majd foglalatoskodnunk. Én barna rizsből készült rizibizivel ...

Preckedli (diós linzer) cukorbetegeknek

Tálalás előtt szórjuk meg ízlés szerint poreritrittel, majd úgy kínáljuk. Száraz, hűvös helyen tárolva egy-két hétig is eláll, sőt minél tovább áll, annál finomabb, és omlósabb ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...