Ezzel a trükkel többé nem barnul be az avokádókrémed

Bebarnult guacamole? Mai napi tippünkből megtudhatod, mit kell tenned, hogy többet ne forduljon elő!

Reggelire a pirítósra vagy az esti filmezéshez mártogatósnak, az guacamole az egyik kedvenc avokádós fogásunk, amit gyakran készítünk. Viszont van, hogy nagyobb a lelkesedés, mint az étvágy, és biztosak vagyunk benne, hogy nem csak nálunk fordult elő, hogy megmaradt az avokádókrém, ami aztán bebarnult. Az ellenszert ezúttal is TikTokon találtuk meg a nemkívánatos jelenségre.

Ezzel a trükkel többé nem barnul be a guacamoléd

A @natepetroski nevű felhasználó oldalán bukkantunk rá a videóra, amiben az alkotó bemutatja a bebarnulást megelőző praktikáját.

Nate egy tálba kanalazza a maradék guacot, majd vizet önt rá. Igen, jól olvastad, vizet.

Ezután letakarja fóliával, és a videó tanulsága szerint vibrálóan zöld és szép marad a krém, amikor legközelebb kiveszi a hűtőből.

@natepetroski

#Narrowayhomestead #homesteadtoktok #offgridlife #guacamole #lifehack #avocado #foodhacks

♬ original sound - Nate Petroski

De mitől működik ez a praktika egyáltalán? - tehetjük fel a kérdést. A gondot először is az okozza, hogy az avokádó alapú ételek egy idő után megbarnulnak, mert az avokádó reakcióba lép a levegőben lévő oxigénnel, aminek következtében az étel felülete megbarnul, hasonlóan az almához. Azzal, hogy Nate vizet tesz a tetejére, egy olyan gátat hoz létre, amely megállítja ezt az oxidációt. Zseniális, igaz? Használta előtt aztán leönti a vizet, és máris hozzáfér a guacamoléhoz.

Néhányan a hozzászólásokban azt írták, hogy ők is ezt a módszert használják, hogy frissen tartsák a guacamolét, míg mások azt javasolták, hogy víz helyett használjunk lime-levet, hogy a második adagnál még több citrusosabb ízt kapjunk.

Forrásunk volt.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Még több tipp itt:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Tartós árcsökkentés: 2021-es árakkal találkozhatsz az ALDI-ban

2024. november 21-től illetve 28-tól 57 közkedvelt zöldség, gyümölcs és friss hús árát tartósan csökkentettük, hogy valódi segítséget nyújtsunk a magyar családok számára. Az a célunk, hogy a mindennapi bevásárlást pénztárcabarátabbá tegyük – nemcsak az ünnepek előtt, hanem hosszabb távon is, hiszen a kedvező árak a karácsonyi szezon után is megmaradnak.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Elkészítettük a Bosch „MUM, de jó!” Ünnepváró Receptverseny első helyezettét,...

Lezárult a Bosch Ünnepváró Receptversenye, amire több, mint 140 recept érkezett. A három dobogós helyezés mellett egy különdíjat is kiosztottunk lelkes feltöltőink között. Az első helyet Judit69 nevű felhasználónk nyerte adventi kalácsával. A receptet a Bosch háziasszonyával, “Fűszeres” Bodrogi Eszterrel mi is elkészítettük, miközben leteszteltük a verseny főnyereményét, a Bosch MUM 5 konyhai gépet. A végeredmény egy szaftos, álompuha kalács lett, amely gyors finomság karácsonyra, mégis egyedi, ötletes és mutatós az ünnepi asztalon.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...