Így vágd fel a görögdinnyét, hogy ne ragadjon minden

A görögdinnye egyet jelent a nyárral, a szomjoltással és az egészséges nasizással. Az egyetlen kényes dolog, ami a dinnyeevéssel jár, az a felvágása… A mindenhol lecsurgó ragacsos lé gondolata elveheti az ember kedvét, hogy a piacról hazacipelt, amúgy sem pehelysúlyú gyümölcsöt felszeletelje. Most Napi Tippünkben fedjük fel, mi az a módszer, ami a dinnye felvágásához is meghozza a kedved!

Kevés jobb dolog van nyáron egy hidegre hűtött dinnyénél. Nemcsak a diétázóknak kedvez alacsony kalóriatartalmával, de akik nehezen szánják rá magukat a vízivásra, ezzel is pótolni tudják a folyadékbevitel egy részét. Megmutatjuk, mi az a tuti módszer, amivel gyerekjáték lesz a dinnye felvágása!

Klasszikus meggyes piskóta

Valljuk be, jó piskótát sütni nem könnyű, biztosan azért, mert olyan egyszerűnek tűnik, pedig sok kis apró buktatója van. Ez a süti gyerekkorunk egyik kedvence, sőt még inkább a ...

Sokan gondolkozás nélkül nekiesnek a dinnyének, és mindenféle szobrászremeket alkotnak a gyümölcshúsból, sok-sok bosszankodással vegyítve. Van egy egyszerű módszer, amivel megúszod a ragacsos lében való megmártózást, és olyan gusztusos szeleteket fogsz kapni, mint amik a svédasztalon sorakoznak egy jobb helyen.

A végeredmény ilyen gusztusos dinnyeszelet lesz

Némi előkészületet igényel a hadművelet, ezért készíts ki egy nagy deszkát, amin nem fog csúszkálni a dinnye, és egy éles kést is tarts magadnál.

Ha ovális a dinnyéd, akkor könnyű dolgod lesz. Először vágd félbe, majd az így kapott két dinnyekalapot is vágd félbe.

Így négy darab „dinnyecikkely” lesz előtted. Ezek után már csak annyi a feladat, hogy egyik irányból felszeleteld a cikkelyeket. Így jól kinéző, könnyen fogyasztható szeleteket kapsz.

Forrásunk volt.

Címlapkép: Pexels.com.


Még több egészséges zöldség és gyümölcs:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...