Hihetetlen, de csak ennyi kell a ropogós gofrihoz – Martha Stewart is erre esküszik

A háziasszonyok háziasszonya nem hagyja, hogy rosszul induljon a reggel: Napi Tippünkben megmutatjuk, miként gondoskodik róla Martha Stewart, hogy minden alkalommal ropogós gofri kerüljön a tányérra.

Az ősi mondás szerint „a reggeli a nap legfontosabb étkezése”, és kik vagyunk mi, hogy kétségbe vonjuk ezt?! Főleg, hogy egy-egy ráérős reggelen olyan fogásokat készíthetünk, mint egy kiadós frittata vagy egy adag édes gofri, aminek a külseje ropogós, belül pedig finom puha. A gond csak az, hogy a gofri könnyen átázhat, és veszíthet ebből a ropogósságából. Mit lehet tenni? Ha van valaki, aki tudja, hogyan kell tökéletes gofrit készíteni, az Martha Stewart, aki most TikTok-csatornáján osztotta meg szokatlan trükkjét, amivel minden alkalommal ideális textúrát ér el, ha gofri kerül az asztalára.

Hihetetlen, de csak ennyi kell a ropogós gofrihoz – Martha Stewart is erre esküszik

A tökéletes gofritrükk

„Nincs többé átázott gofri!” – olvasható a TikTok-poszt leírásában. A videóban Martha először beletölti a tésztát a gofrisütőbe. Miután a gofri megsült, kiveszi, és elkezdi egyik kezéből a másikba dobálni. „Vedd ki a gofrit a sütőből, és dobáld ide-oda, hogy a gőz kiszabaduljon” – magyarázza. „Ez segít abban, hogy a szélek ropogósak maradjanak.”

Ez is csak Martha Stewartnak juthatott az eszébe, nézzétek:

@marthastewart

Soggy waffles no more! #waffles #wafflemaker #brunchtok #tiktokpartner

♬ It's A Wrap - Sped Up - Mariah Carey

Ez a módszer akkor is jó szolgálatot tesz, ha előre elkészítetted a gofrit, például egy gyerekzsúrra, mert a felmelegítést követően is ropogós lesz a tészta. Ha kihűltek, tedd a gofrikat egy újrazárható zacskókba egy rétegben, majd mehetnek a fagyasztóba. Amikor elérkezett az idő, hogy megegyétek őket, akkor csak megmelegítsd meg őket. Ugyanolyan ropogósak lesznek, mint aznap, amikor elkészültek.

Gofri édesen

Kinek van kedve egy puha tésztájú, mégis roppanós külsejű, édes, gofrihoz? Legnagyobb szerencsénkre semmi extra dolgot nem kell felkutatnunk azért, hogy az asztalra kerüljön, mégis van ...

Vegán gofri

Ebben a vegán gofrireceptben az a legjobb, hogy akárcsak egy megbízható palacsintarecept, sós és édes feltétekkel egyaránt szuperül működik. Ráadásul könnyen és gyorsan összedobható ...

Forrásunk volt.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Ha még több zseniális tipp érdekel, kattints ide:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Téli feltöltődés a büki termálvíz erejével

Képzeljük el a pillanatot, mikor a szobából vagy akár a medencéből szemléljük a szállingózó hópelyheket, és lelkünket a megnyugvás szelleme járja át. Az év legzordabb, mégis csodás időszakában megérdemlünk egy kis kényeztetést, finom falatokat, lágy illatokat és stresszoldó kezeléseket.

Legújabb receptek

Brownie-toboz sütés néklül

Tobozsütit ilyen módon még biztosan nem készítettél, próbáld ki ezt az egészségesebb verziót most egy zöldség bevonásával - lehet, hogy plusz édesítést sem kíván!

Bejgli fatörzs

Gyorsan összedobható karácsonyi desszert, ízlés szerint arany, ezüst cukorgyöngyökkel, marcipán tobozzal, apró mézeskalácsfigurákkal még ünnepibbé varázsolhatjuk.

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...