Hihetetlen, de csak ennyi kell a ropogós gofrihoz – Martha Stewart is erre esküszik

A háziasszonyok háziasszonya nem hagyja, hogy rosszul induljon a reggel: Napi Tippünkben megmutatjuk, miként gondoskodik róla Martha Stewart, hogy minden alkalommal ropogós gofri kerüljön a tányérra.

Az ősi mondás szerint „a reggeli a nap legfontosabb étkezése”, és kik vagyunk mi, hogy kétségbe vonjuk ezt?! Főleg, hogy egy-egy ráérős reggelen olyan fogásokat készíthetünk, mint egy kiadós frittata vagy egy adag édes gofri, aminek a külseje ropogós, belül pedig finom puha. A gond csak az, hogy a gofri könnyen átázhat, és veszíthet ebből a ropogósságából. Mit lehet tenni? Ha van valaki, aki tudja, hogyan kell tökéletes gofrit készíteni, az Martha Stewart, aki most TikTok-csatornáján osztotta meg szokatlan trükkjét, amivel minden alkalommal ideális textúrát ér el, ha gofri kerül az asztalára.

Hihetetlen, de csak ennyi kell a ropogós gofrihoz – Martha Stewart is erre esküszik

A tökéletes gofritrükk

„Nincs többé átázott gofri!” – olvasható a TikTok-poszt leírásában. A videóban Martha először beletölti a tésztát a gofrisütőbe. Miután a gofri megsült, kiveszi, és elkezdi egyik kezéből a másikba dobálni. „Vedd ki a gofrit a sütőből, és dobáld ide-oda, hogy a gőz kiszabaduljon” – magyarázza. „Ez segít abban, hogy a szélek ropogósak maradjanak.”

Ez is csak Martha Stewartnak juthatott az eszébe, nézzétek:

@marthastewart

Soggy waffles no more! #waffles #wafflemaker #brunchtok #tiktokpartner

♬ It's A Wrap - Sped Up - Mariah Carey

Ez a módszer akkor is jó szolgálatot tesz, ha előre elkészítetted a gofrit, például egy gyerekzsúrra, mert a felmelegítést követően is ropogós lesz a tészta. Ha kihűltek, tedd a gofrikat egy újrazárható zacskókba egy rétegben, majd mehetnek a fagyasztóba. Amikor elérkezett az idő, hogy megegyétek őket, akkor csak megmelegítsd meg őket. Ugyanolyan ropogósak lesznek, mint aznap, amikor elkészültek.

Gofri édesen

Kinek van kedve egy puha tésztájú, mégis roppanós külsejű, édes, gofrihoz? Legnagyobb szerencsénkre semmi extra dolgot nem kell felkutatnunk azért, hogy az asztalra kerüljön, mégis van ...

Vegán gofri

Ebben a vegán gofrireceptben az a legjobb, hogy akárcsak egy megbízható palacsintarecept, sós és édes feltétekkel egyaránt szuperül működik. Ráadásul könnyen és gyorsan összedobható ...

Forrásunk volt.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Ha még több zseniális tipp érdekel, kattints ide:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

7 opció, ahonnan szilveszterre hidegtálat, kocsonyát vagy aprósütit rendelhetsz

A szilveszteri bulikat saját bevallása szerint senki nem szereti, de azért mindenki megy valahová. Ez is egy olyan nap, mint a többi, vélik sokan, de azért főznek lencsét, korhelylevest, és mindenkinek megvannak a kis babonái, amiktől szebb, jobb, boldogabb új évet remélnek. Ebben nem tudunk segíteni, de ha december 31-én vendégeket vártok, mutatjuk, honnan lehet rendelni aprósütit, hidegtálat, és hol találtok isteni kocsonyát, ha ahhoz van kedvetek.

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...