Az ősi mondás szerint „a reggeli a nap legfontosabb étkezése”, és kik vagyunk mi, hogy kétségbe vonjuk ezt?! Főleg, hogy egy-egy ráérős reggelen olyan fogásokat készíthetünk, mint egy kiadós frittata vagy egy adag édes gofri, aminek a külseje ropogós, belül pedig finom puha. A gond csak az, hogy a gofri könnyen átázhat, és veszíthet ebből a ropogósságából. Mit lehet tenni? Ha van valaki, aki tudja, hogyan kell tökéletes gofrit készíteni, az Martha Stewart, aki most TikTok-csatornáján osztotta meg szokatlan trükkjét, amivel minden alkalommal ideális textúrát ér el, ha gofri kerül az asztalára.
A tökéletes gofritrükk
„Nincs többé átázott gofri!” – olvasható a TikTok-poszt leírásában. A videóban Martha először beletölti a tésztát a gofrisütőbe. Miután a gofri megsült, kiveszi, és elkezdi egyik kezéből a másikba dobálni. „Vedd ki a gofrit a sütőből, és dobáld ide-oda, hogy a gőz kiszabaduljon” – magyarázza. „Ez segít abban, hogy a szélek ropogósak maradjanak.”
Ez is csak Martha Stewartnak juthatott az eszébe, nézzétek:
@marthastewart Soggy waffles no more! #waffles #wafflemaker #brunchtok #tiktokpartner
♬ It's A Wrap - Sped Up - Mariah Carey
Ez a módszer akkor is jó szolgálatot tesz, ha előre elkészítetted a gofrit, például egy gyerekzsúrra, mert a felmelegítést követően is ropogós lesz a tészta. Ha kihűltek, tedd a gofrikat egy újrazárható zacskókba egy rétegben, majd mehetnek a fagyasztóba. Amikor elérkezett az idő, hogy megegyétek őket, akkor csak megmelegítsd meg őket. Ugyanolyan ropogósak lesznek, mint aznap, amikor elkészültek.
Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!
Ha még több zseniális tipp érdekel, kattints ide: