Így használd a főzőtököt, ha nem kell már több főzelék

Szeretjük ugyan a tökfőzeléket, mégis meg kell hagyni, hogy ha folyton-folyvást ezt esszük ebédre nyáron, könnyű ráunni. Lássuk, mi minden készülhet még a főzőtökből, segít a Napi Tipp!

Érdekes, hogy ugyanúgy, mint a sütőtök ősszel, nyáron a főzőtök is teljesen át tudja venni az irányítást az étrendünk felett – olyannyira, hogy hamar herótunk lehet a zöldségtől, ha csak egyféle formában fogyasztjuk. Magyarként ez az egyféle forma egészen biztosan főzeléket jelent, és nincs is baj a krémes-kapros-savanykás étekkel…legalábbis akkor, ha moderáltan fogyasztjuk. Ha pedig mégis sok tökre vágyunk, hát használjuk az alábbi módokon a zsenge nyári zöldséget, mert a főzőtök többre hivatott a főzeléknél!

Nézd meg galériánkban a főzőtök egyéb felhasználási módjait, az ötletekért kattints a képre!

Izgalmas recept tökkel, ha megihletett a cikk:

Hamis húsleves főzőtökből

Tökfőzelék vagy más tökből készült étel főzésekor a főzőtök kikapart bele legtöbbször a szemetesben végzi. Pedig micsoda ízeket dobunk így ki: a legfinomabb zöldséglevest ugyanis ...

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


További frappáns konyhai ötletekért kattints ide:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...