A hiba, amit mindenki elkövet fokhagymaaprításkor

A fokhagyma az egyik legalapvetőbb alapanyaga, de egyáltalán nem mindegy, hogyan használjuk fel. Mai Napi Tippünkben eláruljuk, hogyan vágd fel helyesen, hogy tökéletes legyen az ételeidben.

A fokhagyma szinte egyik magyar ételből sem hiányozhat. Általában aprítva kerül az ételekbe, de egyáltalán nem mindegy, hogyan aprítjuk. Sokan a fokhagymanyomót vagy a reszelőt veszik elő, mert arra következtetnek, hogy így majd remekül eloszlik a fokhagyma íze az ételben. Azonban épp az ellenkezője történik.

A hiba, amit mindenki elkövet fokhagymaaprításkor

Ezzel éppen csípősebb, erősebb hatást érnek el, ami könnyen túldominálhatja a többi alapanyagot az ételben. Emellett pedig a szétnyomott fokhagymát sokkal könnyebb odaégetni.

Éppen ezért azt javasoljuk, hogy inkább késsel vágd fel a fokhagymát egy vágódeszkán. A másik fontos, amit be kell tartanod, hogy hagyd egy kicsit pihenni a felvágott fokhagymát. Így felszabadul benne az allicin, aminek köszönhetően elérhetőek lesznek a fokhagyma egészségre gyakorolt jótékony hatásai.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!

Forrásaink voltak.


További okos tippekkel gazadgodhat a tárházad:

Legújabb receptek

Brownie-toboz sütés néklül

Tobozsütit ilyen módon még biztosan nem készítettél, próbáld ki ezt az egészségesebb verziót most egy zöldség bevonásával - lehet, hogy plusz édesítést sem kíván!

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...