Itthon még nem annyira elterjedt zöldség a fodros kel, pedig azon túl, hogy egészséges is, karakteres ízével kiegészíthet megannyi levest, ragut, de akár reggeli italokba is turmixolhatjuk. Egyszóval kár lenne kihagyni a fodros kel használatát, míg tart a szezon – ne maradjunk le, vegyünk egy nagy csokorral a legközelebbi piacon. Ha pedig megvan, az alább bemutatott technika segítségével dolgozzuk fel. Van benne némi furfang, de azért nem ördöngösség.
Nézd meg galériánkban a fodros kel leveleinek feldolgozási lépéseit!
Így dolgozd fel a legegyszerűbben a fodros kel leveleit
Receptek, amelyekben felhasználhatod a felszeletelt fodros kelt:
Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!
Még több okos konyhai tipp és trükk vár itt: