Így dolgozd fel a legegyszerűbben a fodros kel leveleit

Ősz végétől az utolsó téli fagyok elolvadásáig főzhetünk a különleges fodros kellel – persze ahhoz, hogy ezt megtehessük, előbb fel kell dolgoznunk a kemény szárral rendelkező, bongyor leveleket. A Napi Tipp demonstrálja a technikát… képekkel!

Itthon még nem annyira elterjedt zöldség a fodros kel, pedig azon túl, hogy egészséges is, karakteres ízével kiegészíthet megannyi levest, ragut, de akár reggeli italokba is turmixolhatjuk. Egyszóval kár lenne kihagyni a fodros kel használatát, míg tart a szezon – ne maradjunk le, vegyünk egy nagy csokorral a legközelebbi piacon. Ha pedig megvan, az alább bemutatott technika segítségével dolgozzuk fel. Van benne némi furfang, de azért nem ördöngösség.

Nézd meg galériánkban a fodros kel leveleinek feldolgozási lépéseit!

Receptek, amelyekben felhasználhatod a felszeletelt fodros kelt:

Krémes fehérbab-leves fodros kellel

Amikor lehűl az idő, olyan levesre vágyom, amely felmelegít, és teljesen meghitt hangulatot varázsol. Tökéletes választás erre az időre ez a krémes fehérbabos leves. Megvan az a ...

Krémes fodroskel-pestós spagetti

Szinte bármiből lehet pestót készíteni. Lényeg, hogy a fokhagyma, az olajos magvak és parmezán szentháromsága ne törjön meg. Nagy kedvenceim közé tartoznak az élénkzöld szószok és ...

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Még több okos konyhai tipp és trükk vár itt:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

7 opció, ahonnan szilveszterre hidegtálat, kocsonyát vagy aprósütit rendelhetsz

A szilveszteri bulikat saját bevallása szerint senki nem szereti, de azért mindenki megy valahová. Ez is egy olyan nap, mint a többi, vélik sokan, de azért főznek lencsét, korhelylevest, és mindenkinek megvannak a kis babonái, amiktől szebb, jobb, boldogabb új évet remélnek. Ebben nem tudunk segíteni, de ha december 31-én vendégeket vártok, mutatjuk, honnan lehet rendelni aprósütit, hidegtálat, és hol találtok isteni kocsonyát, ha ahhoz van kedvetek.

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...