Így dolgozd fel a legegyszerűbben a fodros kel leveleit

Ősz végétől az utolsó téli fagyok elolvadásáig főzhetünk a különleges fodros kellel – persze ahhoz, hogy ezt megtehessük, előbb fel kell dolgoznunk a kemény szárral rendelkező, bongyor leveleket. A Napi Tipp demonstrálja a technikát… képekkel!

Itthon még nem annyira elterjedt zöldség a fodros kel, pedig azon túl, hogy egészséges is, karakteres ízével kiegészíthet megannyi levest, ragut, de akár reggeli italokba is turmixolhatjuk. Egyszóval kár lenne kihagyni a fodros kel használatát, míg tart a szezon – ne maradjunk le, vegyünk egy nagy csokorral a legközelebbi piacon. Ha pedig megvan, az alább bemutatott technika segítségével dolgozzuk fel. Van benne némi furfang, de azért nem ördöngösség.

Nézd meg galériánkban a fodros kel leveleinek feldolgozási lépéseit!

Receptek, amelyekben felhasználhatod a felszeletelt fodros kelt:

Krémes fehérbab-leves fodros kellel

Amikor lehűl az idő, olyan levesre vágyom, amely felmelegít, és teljesen meghitt hangulatot varázsol. Tökéletes választás erre az időre ez a krémes fehérbabos leves. Megvan az a ...

Krémes fodroskel-pestós spagetti

Szinte bármiből lehet pestót készíteni. Lényeg, hogy a fokhagyma, az olajos magvak és parmezán szentháromsága ne törjön meg. Nagy kedvenceim közé tartoznak az élénkzöld szószok és ...

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Még több okos konyhai tipp és trükk vár itt:

Legújabb receptek

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...