Ezentúl tuti, hogy te is bedobod a kovászos ubit a fagyasztódba

Napi Tippünk után biztosan te is tartasz majd némi kovászos vagy csemege uborkát a fagyasztódban!

Senki sem lepődik meg, ha reszelt parmezánnal vagy egy kis őrölt borssal találkozik az étel tetején, de mit szólnál, ha reszelt csemege uborka nézne vissza rád? Vagy esetleg kovászos? Bár elsőre szokatlanul hangozhat, de ne írd le rögtön. Persze, adódik a kérdés, hogy miként reszeled le a puha, savanykás uborkát, de mindjárt arra is kitérünk, mert tényleg érdemes esélyt adnod ennek a trükknek, hogy saláták és szendvicsek tetején élvezhesd a savanyúságot!

Ezentúl tuti, hogy te is bedobod a kovászos vagy a csemege ubit a fagyasztódba

Egyik kedvenc savanyúságunk a csemege illetve a kovászos uborka, de legtöbbször csak magában, valamilyen étel mellé ropogtatjuk. Ezzel a trükkel azonban sokkal többféleképpen élvezheted őket, mint korábban!

Mit is kell ehhez csinálnod?

Tedd a kovászos vagy a csemege uborkát a fagyasztóba egy lezárt műanyag zacskóban!

Amikor úgy érzed, hogy eljött az ideje, hogy egy fogást reszelt csemege/kovászos uborkával koronázz meg, fogd meg a kemény fagyasztott uborkát, és egyszerűen reszeld le, mint bármilyen más zöldséget. Tökéletes savanykás feltét lesz az összes krémes és friss salátához, leveshez, húsételhez!

A trükköt @ainttooproudtomeg osztotta meg Instagram-oldalán, és nem lehetünk neki elég hálásak. Videójában egy salátát készít színes paradicsomszeletekből, tépett burratából, ezekre csepegtet egy kevés olívaolajat, jöhet a só, majd az egészet reszelt fagyasztott csemege ubival koronázza meg.

Na de milyen más receptekhez illik még a reszelt uborka?

Ahelyett, hogy szeletek formájában tennéd az ubit a hamburgeredbe, reszelj a pogácsa (legyen húsos vagy vegán) tetejére egy kicsit a hűs savanyúságból, mielőtt a zsemlére csúsztatod!

Ezen kívül akár tonhalas, csirkés szendvicsekhez, de salátákhoz, például tésztasalátához és burgonyasalátához is illik, sőt, akár köretként is párosíthatod tojásételekhez, krémes levesekhez.

Forrásunk volt.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Ezeket a hasznos konyhai tippeket is ismerd meg:

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Csokiszalámi

A csokiszalámi több szempontból is jó választás. Mindenki szokta szeretni, könnyen elkészül és sütni sem kell. Sőt, általában otthon megtalálható az összes alapanyag is. Ízlés ...

Címlapról ajánljuk

„Kapj rá!” a halra – Egészség, íz és tudatosság egy...

A halfogyasztás többek számára ma már nemcsak gasztronómiai élmény, hanem tudatos döntés is. A halhús jó minőségű fehérjeforrás, könnyen emészthető, és természetes módon tartalmaz olyan tápanyagokat – például ómega–3 zsírsavakat, vitaminokat és ásványi anyagokat –, amelyek jól illeszkednek a kiegyensúlyozott étrendbe. Nem véletlen, hogy a hal egyre gyakrabban jelenik meg a modern, egészségtudatos konyhákban is.

Hirdetés

További cikkek

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...