Senki sem lepődik meg, ha reszelt parmezánnal vagy egy kis őrölt borssal találkozik az étel tetején, de mit szólnál, ha reszelt csemege uborka nézne vissza rád? Vagy esetleg kovászos? Bár elsőre szokatlanul hangozhat, de ne írd le rögtön. Persze, adódik a kérdés, hogy miként reszeled le a puha, savanykás uborkát, de mindjárt arra is kitérünk, mert tényleg érdemes esélyt adnod ennek a trükknek, hogy saláták és szendvicsek tetején élvezhesd a savanyúságot!
Egyik kedvenc savanyúságunk a csemege illetve a kovászos uborka, de legtöbbször csak magában, valamilyen étel mellé ropogtatjuk. Ezzel a trükkel azonban sokkal többféleképpen élvezheted őket, mint korábban!
Mit is kell ehhez csinálnod?
Tedd a kovászos vagy a csemege uborkát a fagyasztóba egy lezárt műanyag zacskóban!
Amikor úgy érzed, hogy eljött az ideje, hogy egy fogást reszelt csemege/kovászos uborkával koronázz meg, fogd meg a kemény fagyasztott uborkát, és egyszerűen reszeld le, mint bármilyen más zöldséget. Tökéletes savanykás feltét lesz az összes krémes és friss salátához, leveshez, húsételhez!
A trükköt @ainttooproudtomeg osztotta meg Instagram-oldalán, és nem lehetünk neki elég hálásak. Videójában egy salátát készít színes paradicsomszeletekből, tépett burratából, ezekre csepegtet egy kevés olívaolajat, jöhet a só, majd az egészet reszelt fagyasztott csemege ubival koronázza meg.
Na de milyen más receptekhez illik még a reszelt uborka?
Ahelyett, hogy szeletek formájában tennéd az ubit a hamburgeredbe, reszelj a pogácsa (legyen húsos vagy vegán) tetejére egy kicsit a hűs savanyúságból, mielőtt a zsemlére csúsztatod!
Ezen kívül akár tonhalas, csirkés szendvicsekhez, de salátákhoz, például tésztasalátához és burgonyasalátához is illik, sőt, akár köretként is párosíthatod tojásételekhez, krémes levesekhez.
Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!
Ezeket a hasznos konyhai tippeket is ismerd meg: