Mutatjuk a trükköt, amivel pár másodperc az eper csumázása

Gyakran meggyűlik a bajod az eper csumázásával? Akkor legújabb Napi Tippünk neked készült, mert megmutatjuk, mi a megoldás!

Végre dübörög az eperszezon! Ilyenkor kíméletlenül elkapjuk a kis piros bogyós gyümölcs zöld leveleit, és volt-nincs eper, leharapjuk. Ez teljesen érhető, hiszen nehéz megállni, hogy ne falja be az ember az összeset egyszerre. Ám ha epres süteményt vagy salátát szeretnénk készíteni, akkor nem elég csak a zöld leveleknél levágni a gyümölcsöt, hanem ki kell csumázni! Hogyan? Mutatjuk!

Mutatjuk a trükköt, amivel pár másodperc az eper csumázása

Elő a szívószállal

Nemrég Dean Edwards séf osztott meg egy videót a TikTok-oldalán, amelyben azt mutatta meg, hogy miként távolítja el az eper csumáját. A trükkhöz csupán egyetlen eszközre volt szüksége: szívószálra. (Lehetőleg újrafelhasználhatót használjunk!)

Először is a szívószálat az eper aljától kezdve a tetejéig benyomja a gyümölcsbe, majd kihúzza a csumával és levelekkel együtt.

@deanedwardschef How to hull a strawberry #cookinghack #foodtips #foodhack #ukfood #tiktokfood #cookingtips #tiktokuk #foodie #food #cook ♬ original sound - Dean Edwards

A végeredmény tökéletes, hiszen csak az eper lédús része marad meg, amit már gyerekjáték felszeletelni a különféle fogásokhoz.

Forrásunk volt.


Ezeket a konyhai tippeket lesd el tőlünk:

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Klasszikus orosz blini

A blini nem egyszerű palacsinta: kelt tésztájának és a hajdinalisztnek köszönhetően karakteres, mégis könnyű fogás. Ünnepi reggelinek, vendégvárónak vagy akár elegáns előételnek ...

Cantuccini hagyományosan

Az egyik legtradicionálisabb olasz kekszféle a cantuccini, ez a kétszersült sütemény, ami sokáig eláll és desszertborba vagy forró kakaóba/kávéba mártogatva esik a legjobban. Mint a ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...