Mutatjuk a trükköt, amivel pár másodperc az eper csumázása

Gyakran meggyűlik a bajod az eper csumázásával? Akkor legújabb Napi Tippünk neked készült, mert megmutatjuk, mi a megoldás!

Végre dübörög az eperszezon! Ilyenkor kíméletlenül elkapjuk a kis piros bogyós gyümölcs zöld leveleit, és volt-nincs eper, leharapjuk. Ez teljesen érhető, hiszen nehéz megállni, hogy ne falja be az ember az összeset egyszerre. Ám ha epres süteményt vagy salátát szeretnénk készíteni, akkor nem elég csak a zöld leveleknél levágni a gyümölcsöt, hanem ki kell csumázni! Hogyan? Mutatjuk!

Mutatjuk a trükköt, amivel pár másodperc az eper csumázása

Elő a szívószállal

Nemrég Dean Edwards séf osztott meg egy videót a TikTok-oldalán, amelyben azt mutatta meg, hogy miként távolítja el az eper csumáját. A trükkhöz csupán egyetlen eszközre volt szüksége: szívószálra. (Lehetőleg újrafelhasználhatót használjunk!)

Tízperces eper-spárga saláta

A tavasz két legcsodásabb alapanyaga került most egy kirobbanóan friss és végtelenül egyszerű salátába, ami cakumpakk 10 perc alatt elkészül. Gyakorlatilag annyira egyszerű műveletről ...

Fraisier torta

Csak ezért a tortáért vártam az eperszezont, mert annyira gyönyörű, hogy már csak a látványért is muszáj elkészíteni. Persze az íze sem semmi, viszont meg kell érte dolgozni. Nekem ...

Epres-fehér csokis spiráltorta

Ez a torta két olyan alapanyagot ötvöz, amelyek klasszikus párosnak számítanak: az epret és a fehér csokoládét. Elkészítése némi gyakorlatot igényel, így ha ezzel szeretnénk valakit ...

Először is a szívószálat az eper aljától kezdve a tetejéig benyomja a gyümölcsbe, majd kihúzza a csumával és levelekkel együtt.

@deanedwardschef How to hull a strawberry #cookinghack #foodtips #foodhack #ukfood #tiktokfood #cookingtips #tiktokuk #foodie #food #cook ♬ original sound - Dean Edwards

A végeredmény tökéletes, hiszen csak az eper lédús része marad meg, amit már gyerekjáték felszeletelni a különféle fogásokhoz.

Forrásunk volt.


Ezeket a konyhai tippeket lesd el tőlünk:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Sütés-főzés kockázatok nélkül – így lehet füstmentes az ünnep

Hoppá, ez odaégett! Ugye veled is előfordult már hasonló az ünnepi kapkodásban? Nem vagy egyedül – az ünnepek során a sietség ugyanúgy rossz tanácsadó lehet, mint a rutin. Mindegy, hogy a gyakorlatlanság, a túlzott magabiztosság vagy egy rosszul értelmezett régi recept miatt sütöd túl kissé az ételt, az eredmény ugyanaz: nem lesz olyan egészséges, mint amilyen lehetne. Állj meg egy pillanatra még az ünnepek előtt, és gondold végig, mit tehetsz, hogy ne csak ízletesek, de táplálóak is legyenek az ünnepi finomságok.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Téli feltöltődés a büki termálvíz erejével

Képzeljük el a pillanatot, mikor a szobából vagy akár a medencéből szemléljük a szállingózó hópelyheket, és lelkünket a megnyugvás szelleme járja át. Az év legzordabb, mégis csodás időszakában megérdemlünk egy kis kényeztetést, finom falatokat, lágy illatokat és stresszoldó kezeléseket.

Legújabb receptek

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...