Erre használd fel a szezon végi, megtöppedt epreket

Minden jó dolognak vége lesz egyszer – ez alól pedig az eperszezon sem kivétel. Ha már csak nyomottabb, puhább gyümölcsöt tudunk venni, ne csüggedjünk: ezeket a szomorkás szemeket is felhasználhatjuk, a Napi Tipp megmutatja, hogyan.

Szinte mintha csak tegnap lett volna, amikor kilószám hordtuk haza a zamatos, feszes, rikítóan piros epreket a zöldségestől – bizony, a végét járja az idei szezon. Ilyenkor a gyümölcsök talán már kisebbek, nem olyan édesek, esetleg meg vannak nyomódva. Ez persze ne jelentse az epres finomságok készítésének végét, a teljes lemondás helyett inkább tanuljuk meg felhasználni ezt a fajta epret is: megannyi módszer és recept közül választhatunk.

Nézd meg galériánkban az eper felhasználási módjait:

Itt megtalálod az összes ízes receptet:

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Még több napfényes recept vár:

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Klasszikus orosz blini

A blini nem egyszerű palacsinta: kelt tésztájának és a hajdinalisztnek köszönhetően karakteres, mégis könnyű fogás. Ünnepi reggelinek, vendégvárónak vagy akár elegáns előételnek ...

Cantuccini hagyományosan

Az egyik legtradicionálisabb olasz kekszféle a cantuccini, ez a kétszersült sütemény, ami sokáig eláll és desszertborba vagy forró kakaóba/kávéba mártogatva esik a legjobban. Mint a ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...