Tudtad, hogy az elektromos sütőt hosszabban kell előmelegíteni?

Napi tippünk elsősorban azoknak szól, akiknek otthon elektromos sütőjük van: nekik hosszabb ideig kell előmelegíteni ezt használat előtt. Eláruljuk, miért.

Legyen szó akármilyen receptről, ha a sütőt kell használnod hozzá, szinte borítékolható, hogy elő kell melegíteni. Azonban sütő és sütő között óriási különbségek lehetnek, így az előmelegítés is mást jelenthet a különböző esetekben. Most eláruljuk, mit kell tudnod az előmelegítésről, ha nem gáz-, hanem elektromos sütőd van.

Az étel hideg sütőbe helyezése nagyobb kockázatot jelent az egyenetlen sülés szempontjából

A legfőbb különbség, hogy az elektromos sütők hosszabb előmelegítési időt igényelnek, mint gázüzemű társaik. Ez abból adódik, hogy az elektromos sütők fűtőelemekből, például fűtőtekercsekből állnak, amelyeknek időre van szükségük a felmelegedéshez. A gázsütők viszont olyan égőket használnak, amelyek begyújtáskor szinte azonnali hőt biztosítanak. Emiatt az elektromos sütő előmelegítése általában kétszer annyi ideig (vagy még tovább) tarthat, mint a gázé.

Honnan tudod, hogy előmelegedett a sütőd?

A legbiztosabb mód a sütőhőmérő használata. Ez egy olyan mérőeszköz, amely lehetővé teszi, hogy valóban pontosan leolvasd a sütő belső hőmérsékletét. Ehhez csak annyit kell tenned, hogy a hőmérőt a rácsra kell helyezned. Figyeld a megjelenő számot, és ennek megfelelően várj még, vagy tedd az ételt a sütőbe.

Kókuszcsók

A hűtőben halmozódó tojásfehérjék számának csökkentése céljából születtek a kókuszos habcsókok, Ana receptje alapján. Annyi különbséggel, hogy nem szárított kókuszreszeléket ...

Klasszikus diós marlenka

Talán nem a leggyorsabb sütemény és nem is a legmaceramentesebb, az azonban egészen biztos, hogy a házi marlenkánál istenibb édesség nem létezik a világon. Az őszi-téli időszakban ...

Ezért érdemes türelmesnek lenned

Bár az extra várakozási idő macerásnak tűnik, de nyomós oka vannak annak, hogy ez a bevett eljárás sütésnél, ugyanis az előmelegítés döntő szerepet játszik az étel minőségében. Az étel hideg sütőbe helyezése nagyobb kockázatot jelent az egyenetlen sülés szempontjából. Ha megpróbálod kompenzálni az előmelegítési idő kihagyását, előfordulhat, hogy alul- vagy túlsül az étel, ami nem kívánatos textúrához és állaghoz vezethet. A recepteket előmelegítéssel együtt dolgozzák ki, így, ha elhagyod, azt biztosan befolyásolni fogja a végeredményt.

Forrásunk volt.


Még több étel, recept és ötlet:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...