3+1 módszer a csöves kukorica felmelegítésére

A nyár slágere a csöves kukorica, ezért hoztunk 3+1 módszert, hogy miként tudod felmelegíteni, ha túl sokat készítettél volna belőle. Napi Tippünk következik!

Nincs nyár csöves kukorica nélkül. Finom, egészséges, gyorsan meg lehet főzni, de akár egy grillpartin is fel lehet szolgálni. De mi tegyél, ha nagyobb a lelkesedés, mint a gyomor kapacitása, és megmarad a csöves kukorica? Bár a maradék kukorica tökéletes kukoricasalátához vagy kukorica nachoshoz, van néhány módja annak is, hogy a teljes csövet felmelegítsd.

3+1 módszer a csöves kukorica felmelegítésére

Tűzhelyen

Ha sima, fűszerezetlen kukoricacsöved van, nem okozhat problémát, hogy újrafőzd. Forralj fel egy fazék vizet, és tedd bele a kukoricát néhány percre, vagy amíg szimpatikusan meleg lesz, de akár párolókosarat is bevethetsz erre a célra. Ha van zöldségpárolód, azt is alkalmazhatod!

Sütőben

A maradék kukoricacsutkát 180ºC-ra előmelegített sütőben is felmelegítheted. Első lépésként csomagold alufóliába a kukoricacsöveket. Egy kis vizet, vajat vagy fűszereket is adhatsz hozzá.

Legfinomabb főtt kukorica

A csöves kukorica legalább annyira a nyár része, mint a vízpart vagy a fagylalt. Magában vagy sóval, harapva vagy egyesével csavargatva ki a szemeket, főzve, párolva, neadjisten mikrózva ...

Szójás-vajas grillkukoricák

Grillezett kukorica szójaszósszal, vajjal, citrommal és fokhagymával. Nincs is jobb módja a kukorica elkészítésének, mint a grillezés. A magas hő karamellizálja a természetes növényi ...

Bang bang kukorica

A nyári grillezések új kedvence lesz ez az édes-fűszeres szósszal megkent kukorica, ami új szintre emeli a főtt/grillezett kukorica fogalmát. A Bang bang szószra keresztelt pác egyébként ...

Mikróban

Ha egyetlen cső kukoricát melegítesz, a legpraktikusabb eszköz erre a mikrohullámú sütő. Ehhez tedd a kukoricát egy tálra vagy tányérra, takard le nedves konyharuhával, majd 1 percig mikrózd, miközben 30 másodperc után megfordítod.

+1) Fagyasztott kukorica újramelegítése

Ha olyan sok kukorica maradt, hogy záros határidőn belül nem fog elfogyni, akkor a legjobb módja a tárolásának a fagyasztás (mit nem lehet lefagyasztani?!). Ehhez azonban először el kell távolítanod a csutkáról a kukoricaszemeket. Tedd egy visszazárható zacskóba vagy légmentesen záródó dobozba, aztán mehet a hűvösre a kukorica. Amikor pedig kiveszed a fagyasztóból, egyszerűen felmelegítheted a mikróban, a tűzhelyen egy kis vízzel, esetleg hirtelen sütheted némi olajjal vagy vajjal és fűszerekkel.

Forrásunk volt.


Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...