Nem írják a receptek, pedig ez a tökéletes csokis keksz titka

Az egyik, ha nem a legjobb nasi az esti tévénézésekhez, amit az amerikaiaknak köszönhetünk. Ma már csomagolt, bolti verzióban is hozzájuthatunk, vagy bisztrók és reggelizőhelyek kínálják továbbfejlesztett változatát, de az igazi mégis az, amit otthon a meleg sütőből emelünk ki, és egy bögre meleg tejjel kísérünk le. Igen, ez a csokis keksz!

Ha te is a házi készítésű sütemények híve vagy, akkor egészen biztosan próbálkoztál már a csokicseppekkel tuningolt, egyszerre roppanós és lágy amerikai csokis keksszel. Rengeteg újragondolt változata született már meg, különböző toppingokkal, töltve, színezve, de ha őszinték akarunk lenni, mégiscsak az eredeti a legjobb. Eláruljuk, mi az a fontos lépés, amivel tökéletesítheted a csokis kekszedet!

Néhány csokis keksz, amit ki is próbálhatsz:

Amerikai csokoládédarabkás keksz

Egy tökéletes amerikai csokoládédarabos kekszreceptet hoztunk nektek, ami egyszerre puha, omlós, szaftos és ropogós! Ehetjük őket magukban, nutellával vagy mogyoróvajjal megkenve, ...

Tahinis-csokidarabos amerikai keksz

Az amerikai csokidarabos keksz közel százéves receptjét már rengeteg verzióban és ízesítésben elkészítették szerte a világon. Nálunk is rengeteg receptet találhattok, de ilyet még ...

Érthető, hogy amikor épp cukoréhséged van, akkor minél előbb akarod a ragacsos, roppanós csokis kekszet magadnak, ezért eszedbe sem jutna félrerakni a nyers tésztát, hiszen a recept sem írja, a receptek többsége ugyanis ezt a lépést kihagyva rövidíti le az elkészítési időt.

Ha igazán jót akarsz magadnak és szeretteidnek, akkor fogadd meg ezt a jótanácsot: rakd hűtőbe a tésztát minimum 4 órára. Minél tovább pihen a hidegben, annál finomabb lesz a végeredmény.

Állagra, ízre és kinézetre is mérföldekkel fog járni az eddigi legjobb csokis kekszedtől. Ugyanis minél tovább hűl a tészta, annál több nedvességet vesz fel, és ez sütés közben elpárolog. Mire kész, sokkal koncentráltabb lesz a vajas íz, és persze állagra is kiváló lesz.

Forrásunk volt.


Vesd be ezeket a konyhai trükköket is:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

7 opció, ahonnan szilveszterre hidegtálat, kocsonyát vagy aprósütit rendelhetsz

A szilveszteri bulikat saját bevallása szerint senki nem szereti, de azért mindenki megy valahová. Ez is egy olyan nap, mint a többi, vélik sokan, de azért főznek lencsét, korhelylevest, és mindenkinek megvannak a kis babonái, amiktől szebb, jobb, boldogabb új évet remélnek. Ebben nem tudunk segíteni, de ha december 31-én vendégeket vártok, mutatjuk, honnan lehet rendelni aprósütit, hidegtálat, és hol találtok isteni kocsonyát, ha ahhoz van kedvetek.

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...