Ha te is a házi készítésű sütemények híve vagy, akkor egészen biztosan próbálkoztál már a csokicseppekkel tuningolt, egyszerre roppanós és lágy amerikai csokis keksszel. Rengeteg újragondolt változata született már meg, különböző toppingokkal, töltve, színezve, de ha őszinték akarunk lenni, mégiscsak az eredeti a legjobb. Eláruljuk, mi az a fontos lépés, amivel tökéletesítheted a csokis kekszedet!
Néhány csokis keksz, amit ki is próbálhatsz:
Érthető, hogy amikor épp cukoréhséged van, akkor minél előbb akarod a ragacsos, roppanós csokis kekszet magadnak, ezért eszedbe sem jutna félrerakni a nyers tésztát, hiszen a recept sem írja, a receptek többsége ugyanis ezt a lépést kihagyva rövidíti le az elkészítési időt.
Ha igazán jót akarsz magadnak és szeretteidnek, akkor fogadd meg ezt a jótanácsot: rakd hűtőbe a tésztát minimum 4 órára. Minél tovább pihen a hidegben, annál finomabb lesz a végeredmény.
Állagra, ízre és kinézetre is mérföldekkel fog járni az eddigi legjobb csokis kekszedtől. Ugyanis minél tovább hűl a tészta, annál több nedvességet vesz fel, és ez sütés közben elpárolog. Mire kész, sokkal koncentráltabb lesz a vajas íz, és persze állagra is kiváló lesz.
Vesd be ezeket a konyhai trükköket is: