Ha így tároljuk a cseresznyét, sokkal tovább friss marad

A cseresznye nem tartozik a legolcsóbb gyümölcsök közé, így érdemes minden megtenni annak érdekében, hogy egy szem se menjen kárba. Napi Tippünkben eláruljuk, hogyan tedd a hűtőbe ezt a finom nyári gyümölcsöt.

A cseresznye kirobbanóan finom és egészséges gyümölcs, melynek nyáron van szezonja. A cseresznyéből könnyedén meg lehet enni akár fél kilót is, de előfordulhat, hogy nem sikerül rögtön befalnunk azt a mennyiséget, amelyet megvettünk. Ilyenkor érdemes úgy elraknunk, hogy minél tovább friss maradjon, és ne romoljon meg.

Ha így tároljuk a cseresznyét, sokkal tovább friss marad

Néhány dolog, amire oda kell figyelni cseresznyetároláskor:

  • Hiába tűnik nagyon csábítónak, hogy egyből megmossuk a cseresznyét, ez a legnagyobb ellensége a tárolásnál, hiszen így sokkal hamarabb megpenészedik.
  • A másik hiba, amit elkövethetünk, hogy letépkedjük a szárát. Ezzel szintén utat engedünk a rothadásnak.
  • Ha találunk sérült gyümölcsöt, mindenképpen tüntessük el. Már egy szem is képes az összes többit elrontani.
  • Semmiképpen ne préseljük össze a szemeket, bármibe is rakjuk el. Fontos, hogy a cseresznyeszemek szellőzni tudjanak!

Ha pedig úgy döntünk, hogy nem magában, hanem inkább valamilyen édességben szeretnénk kiélvezni, mutatunk néhány receptet:

Cseresznyés pite

  A cseresznyés recepteket elnézve, sokan tudhatták már, ami számomra csak most bizonyosodott be: a cseresznye sütve is finom. Nem is kicsit. Gordon Ramsay Világkonyha c. könyvét ...

Forrásunk volt.


További okos tippekkel gazadgodhat a tárházad:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...