A cseresznye kirobbanóan finom és egészséges gyümölcs, melynek nyáron van szezonja. A cseresznyéből könnyedén meg lehet enni akár fél kilót is, de előfordulhat, hogy nem sikerül rögtön befalnunk azt a mennyiséget, amelyet megvettünk. Ilyenkor érdemes úgy elraknunk, hogy minél tovább friss maradjon, és ne romoljon meg.
Néhány dolog, amire oda kell figyelni cseresznyetároláskor:
- Hiába tűnik nagyon csábítónak, hogy egyből megmossuk a cseresznyét, ez a legnagyobb ellensége a tárolásnál, hiszen így sokkal hamarabb megpenészedik.
- A másik hiba, amit elkövethetünk, hogy letépkedjük a szárát. Ezzel szintén utat engedünk a rothadásnak.
- Ha találunk sérült gyümölcsöt, mindenképpen tüntessük el. Már egy szem is képes az összes többit elrontani.
- Semmiképpen ne préseljük össze a szemeket, bármibe is rakjuk el. Fontos, hogy a cseresznyeszemek szellőzni tudjanak!
Ha pedig úgy döntünk, hogy nem magában, hanem inkább valamilyen édességben szeretnénk kiélvezni, mutatunk néhány receptet:
További okos tippekkel gazadgodhat a tárházad: