Ha így tároljuk a cseresznyét, sokkal tovább friss marad

A cseresznye nem tartozik a legolcsóbb gyümölcsök közé, így érdemes minden megtenni annak érdekében, hogy egy szem se menjen kárba. Napi Tippünkben eláruljuk, hogyan tedd a hűtőbe ezt a finom nyári gyümölcsöt.

A cseresznye kirobbanóan finom és egészséges gyümölcs, melynek nyáron van szezonja. A cseresznyéből könnyedén meg lehet enni akár fél kilót is, de előfordulhat, hogy nem sikerül rögtön befalnunk azt a mennyiséget, amelyet megvettünk. Ilyenkor érdemes úgy elraknunk, hogy minél tovább friss maradjon, és ne romoljon meg.

Ha így tároljuk a cseresznyét, sokkal tovább friss marad

Néhány dolog, amire oda kell figyelni cseresznyetároláskor:

  • Hiába tűnik nagyon csábítónak, hogy egyből megmossuk a cseresznyét, ez a legnagyobb ellensége a tárolásnál, hiszen így sokkal hamarabb megpenészedik.
  • A másik hiba, amit elkövethetünk, hogy letépkedjük a szárát. Ezzel szintén utat engedünk a rothadásnak.
  • Ha találunk sérült gyümölcsöt, mindenképpen tüntessük el. Már egy szem is képes az összes többit elrontani.
  • Semmiképpen ne préseljük össze a szemeket, bármibe is rakjuk el. Fontos, hogy a cseresznyeszemek szellőzni tudjanak!

Ha pedig úgy döntünk, hogy nem magában, hanem inkább valamilyen édességben szeretnénk kiélvezni, mutatunk néhány receptet:

Forrásunk volt.


További okos tippekkel gazadgodhat a tárházad:

Legújabb receptek

Klasszikus orosz blini

A blini nem egyszerű palacsinta: kelt tésztájának és a hajdinalisztnek köszönhetően karakteres, mégis könnyű fogás. Ünnepi reggelinek, vendégvárónak vagy akár elegáns előételnek ...

Cantuccini hagyományosan

Az egyik legtradicionálisabb olasz kekszféle a cantuccini, ez a kétszersült sütemény, ami sokáig eláll és desszertborba vagy forró kakaóba/kávéba mártogatva esik a legjobban. Mint a ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...