A legjobb citromfacsaró trükk, amivel egy csepp sem megy kárba

Ha csak egy egészen egyszerű, de mégis praktikus tippre vágysz, amellyel könnyebben facsarhatsz citromot a teába, keverheted a gyümölcs levét a sütemény tésztájába, vagy készíthetsz mennyei lemon curd-öt, akkor napi tippünk remek praktika lesz számodra.

Tudjuk, a citromfacsarás egyáltalán nem jelent kihívást senkinek, van azonban egy jó trükkünk, amivel könnyebben kinyerheted az utolsó cseppet is a gyümölcsből. Ehhez a megoldáshoz nem kell erős marok, sőt, még citromfacsaró sem, jó viszont, ha van a közelben egy mikró...

Kézzel is könnyű lesz facsarni ezzel a trükkel!

A citromnak minden része csodálatos. A reszelt héj mennyei ízvilággal ruházza fel még a legegyszerűbb süteményt is, a gyümölcs leve pedig mindenre jó: megfázásra, süteményes krémek készítéséhez, takarításhoz, nem véletlen tehát, hogy ez az egyik legnépszerűbb gyümölcs a konyhában.

Ha egy cseppet se szeretnél nélkülözni a teába vagy a limonádéba, nincs más dolgod, mint az egész citromot 10 másodpercre a mikróba tenni.

Laurent Tourondel, amerikai séf és több szakácskönyv írója erre a trükkre esküszik, a rövid mikrózási idő alatt ugyanis fellazulnak citrom rostjai, a facsarás pedig kézzel is sokkal egyszerűbb, így pedig gyorsabb is lesz.

Tudtad?

A citromlé rengeteg mindenre jó a konyhában. Kiváló üvegtisztító, a poharakat, ablakot, tükröt is remekül tudod vele fényesíteni, de néhány csepp egy vattakorongra csepegtetve szuper megoldás akkor is, ha a hűtőből akarod kiűzni a kellemetlen ételszagot. A citrom levét használhatod vízkőtlenítésre is, valamint megakadályozhatod vele, hogy a félbevágott zöldségek és gyümölcsök megbarnuljanak.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


További okos konyhai ötletek és tanácsok:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...