Tudjuk, a citromfacsarás egyáltalán nem jelent kihívást senkinek, van azonban egy jó trükkünk, amivel könnyebben kinyerheted az utolsó cseppet is a gyümölcsből. Ehhez a megoldáshoz nem kell erős marok, sőt, még citromfacsaró sem, jó viszont, ha van a közelben egy mikró...
A citromnak minden része csodálatos. A reszelt héj mennyei ízvilággal ruházza fel még a legegyszerűbb süteményt is, a gyümölcs leve pedig mindenre jó: megfázásra, süteményes krémek készítéséhez, takarításhoz, nem véletlen tehát, hogy ez az egyik legnépszerűbb gyümölcs a konyhában.
Ha egy cseppet se szeretnél nélkülözni a teába vagy a limonádéba, nincs más dolgod, mint az egész citromot 10 másodpercre a mikróba tenni.
Laurent Tourondel, amerikai séf és több szakácskönyv írója erre a trükkre esküszik, a rövid mikrózási idő alatt ugyanis fellazulnak citrom rostjai, a facsarás pedig kézzel is sokkal egyszerűbb, így pedig gyorsabb is lesz.
Tudtad?
A citromlé rengeteg mindenre jó a konyhában. Kiváló üvegtisztító, a poharakat, ablakot, tükröt is remekül tudod vele fényesíteni, de néhány csepp egy vattakorongra csepegtetve szuper megoldás akkor is, ha a hűtőből akarod kiűzni a kellemetlen ételszagot. A citrom levét használhatod vízkőtlenítésre is, valamint megakadályozhatod vele, hogy a félbevágott zöldségek és gyümölcsök megbarnuljanak.
Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!
További okos konyhai ötletek és tanácsok: