Te tudod, hogy kell helyesen használni a burgonyahámozót?

Hiába tűnik egyértelműnek a krumplihámozó használata, mégsem az! Legújabb Napi Tippünkben elmagyarázzuk, hogy miként kell helyesen használni.

Minket is nagyon meglepetett, de úgy tűnik, hogy akad egy olyan funkciója a krumplihámozónak, amiről szinte senki sem tud! Egy @Jenniabs3 nevű TikTok-felhasználónak köszönhetően napvilágra került az igazság a burgonyahámozó használatával kapcsolatosan. Íme!

Te is rosszul használtad eddig a hámozót?

A hámozó pengéje rejti a titkot!

Ahogy az alábbi videóban is látszik, a burgonyahámozó pengéje (nem az Y formájú) előre-hátra mozog, ami őszintén szólva nem jelent túl nagy segítséget, ha a burgonyán található csomók elkerüléséről van szó. De akkor mi a funkciója?

Az, hogy könnyedén megpucolhasd a zöldséget, csakúgy mint a felvételen!

@jenniabs3 Did you know? #kitchengadgets ♬ original sound - Dinner Recipes | Kitchen Tools

A burgonyahámozó helyes használatához csak előre-hátra kell mozgatni a hámozót.

De, ami a legfontosabb, hogy soha ne emeld fel a pengét. Egyszerű, ugye? Te kipróbálnád ezt a technikát a következő krumplipucoláskor?

Forrásunk volt.


Még több konyhai tipp a sikerhez:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Receptverseny

MUM, de jó! Bosch Ünnepváró Receptverseny indul

Van egy ünnepi recepted, aminek az elkészítéséhez több konyhai eszközt is használsz? Minél izgalmasabb a folyamata, annál nagyobb az esélyed, hogy nyerj egy Bosch konyhai robotgépet a most induló receptversenyünkön, görgess, és nézd meg a részleteket!

Legújabb receptek

3 napos mézeskalács-sajttorta

Egy igazi fűszeres karácsonyi finomság. A nevét azért kapta, mert a mézeskalácsok és a torta pihentetési ideje miatt 3 nap alatt készül el. Kóstoljátok meg! :)

Tejfölös-sajtos csirkecomb

A csirkecombot már előző este befűszerezhetjük, így az ízek jól átjárják a húst, másnap pedig csak a sütéssel kell majd foglalatoskodnunk. Én barna rizsből készült rizibizivel ...

Preckedli (diós linzer) cukorbetegeknek

Tálalás előtt szórjuk meg ízlés szerint poreritrittel, majd úgy kínáljuk. Száraz, hűvös helyen tárolva egy-két hétig is eláll, sőt minél tovább áll, annál finomabb, és omlósabb ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...