A brokkolis ételek elkészítése nem éppen egy tiszta meló, de szerencsére nem kell mindig kaotikusnak lennie, csupán egy kis odafigyelésre van szükséged, ahhoz, hogy ne legyen minden tele a konyhádban a brokkoli apró kis zöld darabkáival. Mutatjuk is a trükköt!
Lehet, hogy a brokkoli főzése nem az otthoni séfkarriered legnagyobb kulináris kihívása, de a most bemutatott módszerrel legalább nem lesz akkora rendetlenség tőle a konyhádban. Sőt, ezt a technikát a karfiol esetében is használhatod.
Ahelyett, hogy a brokkolit a vágódeszkára helyeznéd, fogd meg a szárát, és tartsd fejjel lefelé. Pont úgy, ahogy a fenti videóban mutatják. Egy éles késsel vágd be a brokkoli szárát, majd válaszd szét rózsáira.
Ezután távolítsd el a szárat, de ne dobd ki, mert a finom, krémes brokkolifőzelék, de akár zöldségalaplevek fontos alapanyaga is lehet.
Mielőtt még megfőznéd, távolítsd el egy késsel vagy hámozóval a szár külső rétegét, és vágd le a végét.
Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!
Még több tipp itt: