Pár perc alatt rózsáira szedheted a brokkolit ezzel a módszerrel

Ha nem szeretnéd, hogy zöld brokkolimorzsalékkal legyen tele a konyhapultod, akkor a legújabb Napi Tippünk neked íródott.

A brokkolis ételek elkészítése nem éppen egy tiszta meló, de szerencsére nem kell mindig kaotikusnak lennie, csupán egy kis odafigyelésre van szükséged, ahhoz, hogy ne legyen minden tele a konyhádban a brokkoli apró kis zöld darabkáival. Mutatjuk is a trükköt!

Pár perc alatt szét tudod szedni a brokkolit ezzel a módszerrel

Lehet, hogy a brokkoli főzése nem az otthoni séfkarriered legnagyobb kulináris kihívása, de a most bemutatott módszerrel legalább nem lesz akkora rendetlenség tőle a konyhádban. Sőt, ezt a technikát a karfiol esetében is használhatod.

Ahelyett, hogy a brokkolit a vágódeszkára helyeznéd, fogd meg a szárát, és tartsd fejjel lefelé. Pont úgy, ahogy a fenti videóban mutatják. Egy éles késsel vágd be a brokkoli szárát, majd válaszd szét rózsáira.

Ezután távolítsd el a szárat, de ne dobd ki, mert a finom, krémes brokkolifőzelék, de akár zöldségalaplevek fontos alapanyaga is lehet.

Mielőtt még megfőznéd, távolítsd el egy késsel vagy hámozóval a szár külső rétegét, és vágd le a végét.

Forrásunk volt.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Még több tipp itt:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...