Pár perc alatt rózsáira szedheted a brokkolit ezzel a módszerrel

Ha nem szeretnéd, hogy zöld brokkolimorzsalékkal legyen tele a konyhapultod, akkor a legújabb Napi Tippünk neked íródott.

A brokkolis ételek elkészítése nem éppen egy tiszta meló, de szerencsére nem kell mindig kaotikusnak lennie, csupán egy kis odafigyelésre van szükséged, ahhoz, hogy ne legyen minden tele a konyhádban a brokkoli apró kis zöld darabkáival. Mutatjuk is a trükköt!

Pár perc alatt szét tudod szedni a brokkolit ezzel a módszerrel

Lehet, hogy a brokkoli főzése nem az otthoni séfkarriered legnagyobb kulináris kihívása, de a most bemutatott módszerrel legalább nem lesz akkora rendetlenség tőle a konyhádban. Sőt, ezt a technikát a karfiol esetében is használhatod.

Ahelyett, hogy a brokkolit a vágódeszkára helyeznéd, fogd meg a szárát, és tartsd fejjel lefelé. Pont úgy, ahogy a fenti videóban mutatják. Egy éles késsel vágd be a brokkoli szárát, majd válaszd szét rózsáira.

Ezután távolítsd el a szárat, de ne dobd ki, mert a finom, krémes brokkolifőzelék, de akár zöldségalaplevek fontos alapanyaga is lehet.

Mielőtt még megfőznéd, távolítsd el egy késsel vagy hámozóval a szár külső rétegét, és vágd le a végét.

Forrásunk volt.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Még több tipp itt:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Sütés-főzés kockázatok nélkül – így lehet füstmentes az ünnep

Hoppá, ez odaégett! Ugye veled is előfordult már hasonló az ünnepi kapkodásban? Nem vagy egyedül – az ünnepek során a sietség ugyanúgy rossz tanácsadó lehet, mint a rutin. Mindegy, hogy a gyakorlatlanság, a túlzott magabiztosság vagy egy rosszul értelmezett régi recept miatt sütöd túl kissé az ételt, az eredmény ugyanaz: nem lesz olyan egészséges, mint amilyen lehetne. Állj meg egy pillanatra még az ünnepek előtt, és gondold végig, mit tehetsz, hogy ne csak ízletesek, de táplálóak is legyenek az ünnepi finomságok.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Téli feltöltődés a büki termálvíz erejével

Képzeljük el a pillanatot, mikor a szobából vagy akár a medencéből szemléljük a szállingózó hópelyheket, és lelkünket a megnyugvás szelleme járja át. Az év legzordabb, mégis csodás időszakában megérdemlünk egy kis kényeztetést, finom falatokat, lágy illatokat és stresszoldó kezeléseket.

Legújabb receptek

Egyszerű francia hagymaleves

Csak a franciák olyan ügyesek és leleményesek, hogy az egyszerű vöröshagymából ízes, karakteres és komfortos levest tudjanak varázsolni. Szerencsére, az alábbi recept birtokában, ...

Céklaravioli

Hideg előétel céklából nagyszerű ricottás-parmezános-citromhéjas töltelékkel, pont olyan, mint a legjobb olasz ravioli, csak még színesebb, ízletesebb. Nagyszerű lisztmentes ünnepi ...

Céklacarpaccio

Húsmentes carpaccio céklával. A hajszálvékony céklaszeleteket csodálatosan tálalhatjuk mandulaszósszal, zöldsalátával, csírával, magokkal, bogyós gyümölcsökkel, akár ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...