A világ leggyorsabb omlettjéhez csak két eszköz szükséges

Mai Napi Tippünk elsősorban azoknak íródott, akik minden reggel rohanásban vannak, ám ettől független nem akarják kihagyni a reggelit. Ezt a szuper gyors tojásos reggelit garantáltan imádni fogják!

Ha reggelente van időd elkészíteni egy finom csésze kávét, akkor valószínűleg jut pár perced arra is, hogy összedobj egy gyors omlettet. Ehhez csupán egy bögrére, egy mikróra és persze egy tojásra lesz szükséged. Mutatjuk, hogyan készül a világ leggyorsabb omlettje!

Kedvedre variálhatod ezt az egyszerű receptet

A megoldás a leegyszerűsítésben rejlik

Egy tisztességes tojásos reggelihez általában szükségünk van a kedvenc tapadásmentes serpenyőnkre és a tűzhelyre. A gyors reggeli omlett titka azonban a folyamat leegyszerűsítésében rejlik. A főzőlap helyett forduljunk a mikrohullámú sütőhöz, a serpenyő helyett pedig vegyünk kézbe egy bögrét. Egyszerűsége miatt ezt a trükköt egyébként akár az irodában is bevethetjük, hiszen a szükséges hozzávalókat könnyedén magunkkal vihetjük a munkahelyünkre.

A mikrós omlett másik szuper tulajdonsága, hogy rendkívül sokoldalú fogás, tehát kedvedre kombinálhatod a hozzávalókat! Mutatjuk, hogyan!

A mikróban készül a leggyorsabb tojásos reggeli

A mikrós omlett elkészítéséhez először is kenjük ki a bögrét egy kevés olajjal, majd üssük bele a tojást. Személyes tapasztalatunk szerint érdemes beleönteni egy kicsi tejet (tejszínt) is, hogy még krémesebb legyen a végeredmény. Ha ezzel megvagyunk, akkor keverjük el az egészet egy villával. Ezután adjuk hozzá a fűszereket és a kiválasztott, apróra vágott hozzávalókat. Ez lehet például felvágott, sajt vagy kockára vágott zöldség is.

Ha másféle tojásos finomságra vágynál:

Trouchia

Egy francia lány lakott nálam pár napig két évvel ezelőtt - tőle kaptam ezt a receptet. Olyan, mint a tortilla, csak mángolddal és mazsolával. Bővebb sztori itt.

Krémesen lágy, hajtogatott rántotta

Az egész nap reggelizni vágyók receptje következik. Az ausztrál stílusú specialty kávézók kínálatának az egyik legnépszerűbb étele az úgymond „hajtogatott” vagy „gyűrött” ...

Spanyol tortilla

A spanyolok tortillájának semmi köze ahhoz a búza- vagy kukoricalisztből készült lepénykéhez, amire a legtöbben a tortilla szó kapcsán asszociálunk. Nem, ez a feltehetően Spanyolország ...

Ha minden összeállt, akkor mehet is a bögre a mikróba, nagyjából 60 másodpercre.

A mikrók beállításai a legtöbbször eléggé különbözőek, úgyhogy nyugodtan kísérletezzünk az idővel és a hőmérséklettel. Szintén érdemes észben tartani, hogy a főzési/sütési időt nagyban befolyásolják a tojáshoz adott hozzávalók, ezért ne pakoljuk annyira tele.

Ha elkészült az omlett, akkor hagyjuk pár percet pihenni, aztán már fogyaszthatjuk is! Hiába készült el gyorsan, neked mégis rohannod kell a munkahelyedre? Tedd át egy ételhordó dobozba, és majd az irodában megeszed!

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!

Forrásunk volt.


Még több konyhai tipp a sikerhez:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...