A bab áztatása több ételnél is elengedhetetlen lépés: főleg a hosszú főzési idővel készülő receptek esetében ajánlott bevetni, ugyanis az előzetes vízfürdő segít előkészíteni az apró szemeket. Jellemzően az ilyen fogásokban (pl. sólet, babfőzelék, hagyományos chilis bab, bableves, stb.) nem cserélhetjük a száraz hüvelyest konzervre, ugyanis az teljesen szétesne a főzés során. Éppen ezért a bab áztatását sem úszhatjuk meg. Persze, ha sietünk, vagy elfeledkeztünk előző este vízbe tenni a szemeket, bevethetünk egy gyorsító trükköt, amivel egy órára rövidíthetjük a hosszas folyamatot.
Nézd meg a galériában, mi a teendő:
Így áztasd a babokat gyorsan, ha nincs rá egy fél napod
Csodás receptek csodás hüvelyesekkel:
Az eredeti sokac cserepes bab
A sokac bab (amit neveznek sokác babnak, köcsögös babnak, csupros babnak vagy fazekas babnak) egy Mohács-környéki specialitás, amit kizárólag gömbölyded alakú, megfelelő belső ívvel ...
Régimódi chilis bab
A jól ismert darált húsos verziónál régebbi a kockázott húst tartalmazó chilis bab - de érdemes így is kipróbálni, a régi verzió ugyanis sokkal tovább fő, és ízesebb, rusztikusabb, ...
Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!
Ezeket a konyhai trükköket is vesd be: