Így távolítsd el egyszer s mindenkorra a vízkövet a fürdőből

A vízkő nemcsak elcsúfítja a berendezéseinket, akár az eszközeinket is tönkre teheti. Otthon Tippünkben segítünk, hogy eltüntesd mindenhonnan, gyorsan és könnyedén.

A vízkövet nagyon nehéz eltüntetni, azonban, ha törekszünk arra, hogy megelőzzük, nem kis gondtól kíméljük meg magunkat. Szerencsére nem lehetetlen elkerülni a vízkövet, csupán egy kicsi odafigyelésre van szükség hozzá.

Így távolítsd el egyszer s mindenkorra a vízkövet a fürdőből

Elengedhetetlen, hogy rendszeresen vízkőtelenítsünk, hiszen ezzel elkerülhetjük a makacsabb vízkőfoltok kialakulását.

Hetente egyszer érdemes megtisztítani a szanitereket, a csaptelepeket és a csempét. Így nem lesz esélye a vízkőnek, számunkra pedig maga a takarítás könnyebb, hiszen nem kell súrolni, esetleg különböző vegyszereket használni.

Az is sokat segíthet, ha azonnal letöröljük a vizet az adott felületről. Az egyik ilyen felület, melyen nagyon könnyedén meglátszik a vízkőlerakódás, az átlátszó zuhanykabin. Ennél az a legjobb, ha az ablaktisztításhoz is használatos lehúzót használjuk. A csempéről is érdemes leszedni a vízcseppeket ezzel az eszközzel, illetve a párát, így a csempén sem jelennek meg vízkőfoltok. Ha nincs ilyen eszközünk, akkor akár egy ronggyal is letörölhetjük.

Forrásunk volt.


Ezek a praktikák is érdekelhetnek:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...