Egy nap alatt körbeettük és bringáztuk a balatoni kiskört - ide menjetek Ti is habzsi-dőzsizni

Ha nem érzed a lábadban az erőt ahhoz, hogy körbetekerd a Balatont, akkor próbálkozz ezzel a kiskörrel. Mi most megmutatjuk, hogy közben hol töltsd fel a hasad minden jóval!

Már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy körbetekerjem a Balatont - és akkor most a körbefutást nem is említem. De sajnos idáig egyik sem jött össze, meg különben is, mozgás helyett jobban szeretek ülni és csak a számat mozgatni, tehát mily meglepő, de a kajálás fele valahogy jobban húzott a szívem.

Így tehát jött az ötlet, hogy körbetekerjük a kis-balatoni kört, ami csak 80 km, és közben együnk és igyunk annyit, amennyit nem szégyellünk.

Ennek örömére egy kora reggelinek nem mondható indulással jutottunk el elsőként Balatonalmádiba és a Veganeeta Home-ba, ahol egy könnyed húsmentes reggelivel robbantottuk be a motorjainkat. Innen indulva, életem legfinomabb állatifehérje-mentes kávéja után megkezdtük az utat, ami egészen Csopakig tartott, ahol viszont muszáj volt megállni egy fröccsre!

Következő állomásunk Balatonfüreden volt, ahol a Pazar-ban jobbnál finomabb kávékat ittunk, csak hogy kellően éhesen essünk be a Hatlépcsősbe, ahol végre annyi sikertelen próbálkozás után megkóstolhattam a híres velős pirítóst...jaj de finom volt, szinte sírt a kezemben!

Az északi parttól aztán Tihanynál búcsúztunk, ahol a Rege-ben egy kis édességbombával kellett pótolnunk a kiégetett kalóriatartalékokat. Ez a hely tényleg zseniális, hát milyen gyönyörű panorámája van.

A déli parton eltekerünk a Sound mellett, ami nagyon nagy élmény volt, tök jó lehet ott bulizni sokat, aha. (Sicc!)

Amúgy jó, ha tudjátok, hogy Siófokon végre nyílt egy isteni hely, méghozzá Déli Part BBQ néven. Meglepő, de csodálatosan finom, smokerben készült húsokkal lehet itt találkozni. Az én választásom egy malaccsászárra esett, ami a húsból lecsöpögő zsírcseppekhez hasonló könnyeket csalt a szemembe. Kívánok a helynek sok boldogságot, és magamnak minél több lehetőséget, hogy eljussak ide.

Túránk utolsó állomása a Hedon sörfőzde volt, ami Balatonvilágoson található. Kedvencemmel, Helmuttal itt végre frissen csapolva találkozhattam, és annyira hatásos volt, hogy be is bólintottam picit a babzsákfoteleken.Utána már csak haza kellett tekerni, hogy a háztól 2 percre pereceljek akkorát, hogy 1 hétig ne tudjak járni...szóval figyelni kell ezekkel a kézművesnek is mondott sörökkel, mert jobban megfárasztják az embert, mint gondolná...

A fentiek függvényében azt mondhatom, hogy végre a Balatonon is van pár tényleg jó hely, ahol zseniálisan főznek. Tekerj az ízek élvezetéért!

És ezt olvastad már az ízHUSZÁR magazinon?

Grúzia: ez lesz az új úti célotok, ha olcsón akartok bomba kaját enni

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...