Naomi Campbell speciális "étrendje" - így vigyáz alakjára a szupermodell

A szupermodell a legtöbb ember számára tarthatatlan extrém étrendekre esküszik, de úgy érzi, a szervezetének erre van szüksége.

Az egészséges táplálkozás alapja általában a minimum napi háromszori étkezés. Naomi Campbell azonban ezzel nem igazán törődik: a brit Lorraine talkshow-ban elmondta, hogy ha épp úgy érzi, akkor akár napokon keresztül nem eszik semmit, mert a szervezetének szerinte erre van szüksége. A brit szupermodell úgy tűnik egy kicsit továbbgondolta az időszakos böjtölést, ha nem éhes, akkor frissen préselt gyümölcsleveket és vizet iszik, nem erőlteti a szilárd ételeket.

Campbell korábban elmondta, hogy gyakran csinál gyümölcslé-tisztítókúrát is (akár heti háromszor is, ha úgy adódik), és évente háromszor végigcsinál egy nagyon szigorú diétát. A Master Cleanse diéta során három italt lehet fogyasztani csak és kizárólag, ami egy cayenne borsos és juharszirupos limonádét, sós vizet és hashajtó teát jelent.

A szupermodell nagyjából két éve kapott rá az edzés ízére is: köredzéseket csinál, de hogy honnan jön hozzá az energiája, az rejtély. Naomi akkor is mozog, ha éppen utazik, és előfordul, hogy az ilyen napokon se fogyaszt semmilyen szilárd ételt, csak gyümölcsleveket iszogat. Azt mondja, a nagy melegben még annyi étvágya sincs, mint egyébként szokott.

Persze több, mint egyértelmű, hogy ez az étrend egyáltalán nem tartható, és nem egészséges, ha valaki napokig nem eszik semmit. Az ilyen túl szigorú diétáknak több a hátránya, mint az előnye, és senkit nem biztatunk arra, hogy Naomi nyomdokaiba lépjen, hacsak nem szeretné teljesen tönkretenni a saját anyagcseréjét.

Ezeket olvastad már?

via

Hirdetés

Támogatott tartalom

Sütés-főzés kockázatok nélkül – így lehet füstmentes az ünnep

Hoppá, ez odaégett! Ugye veled is előfordult már hasonló az ünnepi kapkodásban? Nem vagy egyedül – az ünnepek során a sietség ugyanúgy rossz tanácsadó lehet, mint a rutin. Mindegy, hogy a gyakorlatlanság, a túlzott magabiztosság vagy egy rosszul értelmezett régi recept miatt sütöd túl kissé az ételt, az eredmény ugyanaz: nem lesz olyan egészséges, mint amilyen lehetne. Állj meg egy pillanatra még az ünnepek előtt, és gondold végig, mit tehetsz, hogy ne csak ízletesek, de táplálóak is legyenek az ünnepi finomságok.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Téli feltöltődés a büki termálvíz erejével

Képzeljük el a pillanatot, mikor a szobából vagy akár a medencéből szemléljük a szállingózó hópelyheket, és lelkünket a megnyugvás szelleme járja át. Az év legzordabb, mégis csodás időszakában megérdemlünk egy kis kényeztetést, finom falatokat, lágy illatokat és stresszoldó kezeléseket.

Legújabb receptek

Egyszerű francia hagymaleves

Csak a franciák olyan ügyesek és leleményesek, hogy az egyszerű vöröshagymából ízes, karakteres és komfortos levest tudjanak varázsolni. Szerencsére, az alábbi recept birtokában, ...

Céklaravioli

Hideg előétel céklából nagyszerű ricottás-parmezános-citromhéjas töltelékkel, pont olyan, mint a legjobb olasz ravioli, csak még színesebb, ízletesebb. Nagyszerű lisztmentes ünnepi ...

Céklacarpaccio

Húsmentes carpaccio céklával. A hajszálvékony céklaszeleteket csodálatosan tálalhatjuk mandulaszósszal, zöldsalátával, csírával, magokkal, bogyós gyümölcsökkel, akár ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...