Nagyon bizarr hamburgert ehetsz mától a Burger Kingben!

Mától a Burger King hazai éttermeiben is kapható a különleges műhúsos hamburger, amelyet a vegánok is bátran kipróbálhatnak. 

A Burger King mától Magyarországon is árusítja a növényi alapú, műhúsos hamburgerpogácsával készülő szendvicsét - írja az Index.hu. Az új hamburger a Liszt Ferenc repülőtéren kívül mostantól mindenhol kapható.

Az új szendvics neve Rebel Whooper (vagyis Lázadó Whopper), és mától kezdve 25 európai ország 2500 éttermében lesz elérhető a vendégek számára. A hamburger hamarosan a Föld más részein, a Közel-Keleten és Afrika további piacain is kapható lesz. A hamburgerpogácsát a The Vegetarian Butcher nevű, az Unileverhez tartozó cég készíti.

A műhús egyik fajtája növényi- és gomba alapú. Az Indexen megjelent hír szerint már olyan műhúst is elkezdtek készíteni a kísérleti laborokban, amelyek élő állatokból vett sejtekből készülnek, ilyen Magyarországon még nem kapható. A növényi alapú műhúsról már mi is írtunk korábban, több híresség és más dúsgazdag befektetők is dollárszázmilliókat költenek arra, hogy ezek a termékek minél több helyre eljussanak, úgy tűnik, sikerrel.

Ezt is olvasd el!

Ezek a gyorséttermek már világszerte árulnak vegán húst

Az új burger pogácsájának alapját búza és szója képezi, de a szendvicsben ugyanazon más összetevők találhatóak meg a húson kívül, mint a klasszikus Whopperben, ráadásul árban sem különbözik a két termék.

Ezeket olvastad már?

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...