Nagyiprojekt: Maczkó nagyi most piskótát süt úgy, ahogy csak a nagyik tudnak

Baracklekvárral vagy csokipudinggal, feltekerve vagy lapokra vágva, teljesen mindegy, milyen formában, de a piskóta szó hallatán mindenkit jóféle gyerekkori érzés tölt el. 

Amikor a menzán piskótakocka a napi fogás, akkor gyerekek százai lélegeznek fel, hogy aznap legalább esznek valami jót. Ez az a süti, ami ha rossz, akkor is jó. Emlékszem, nem egyszer fordult elő, hogy összecsomósodott lisztdarabkára haraptam evés közben, de ez voltaképpen soha nem zavart. Hasonló tisztelet övezi a baracklekvárral feltekert változatot vagy a vajas krémekkel megkent lapokra vágott piskótát is.

Mivel a legtöbb ember a nagyijához köti ezt a kultikus süteményt, így legújabb Nagyiprojekt-részünkben Maczkó nagyi bevállalta, hogy piskótát készít nektek, nem is akárhogyan:

Maczkó nagyi ananászkrémes piskótareceptjét itt találod.

Sokszor éreztük tehát úgy, hogy ha másért nem is, a csokiöntetes piskótáért érdemes volt iskolába menni, de milyen az igazán jó piskótatészta? Ennek a rém egyszerű süteménynek egyetlen szabálya van. Az arányok.

A tökéletes piskóta 1:1:1, azaz 1 tojás, 1 evőkanál liszt, 1 evőkanál cukor elegye.

Egy rendes méretű piskóta kb. 6 tojásnál kezdődik, és borzasztó fontos, hogy a tojások hidegek legyenek, mikor belekerülnek a tésztába. Bár piskótát (elvileg) könnyű sütni, de valljuk be, a kedvenc nagyink tudja a legjobban elkészíteni!

Ezeket olvastad már?

Legújabb receptek

Dubaji csoki

A dubaji csoki most óriási őrület, úgyhogy muszáj volt kipróbálnunk, hogy valóban felér e a hírnevéhez.

Egyszerű francia hagymaleves

Csak a franciák olyan ügyesek és leleményesek, hogy az egyszerű vöröshagymából ízes, karakteres és komfortos levest tudjanak varázsolni. Szerencsére, az alábbi recept birtokában, ...

Céklaravioli

Hideg előétel céklából nagyszerű ricottás-parmezános-citromhéjas töltelékkel, pont olyan, mint a legjobb olasz ravioli, csak még színesebb, ízletesebb. Nagyszerű lisztmentes ünnepi ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...