Nagyiprojekt Exkluzív: Újévi lencsét készítettünk Papadimitriu Athinával

A görög származású, Jászai Mari-díjas színésznő, Papadimitriu Athina volt legutóbbi Nagyiprojekt epizódunk főszereplője. Édesanyjától tanult újévi lencsét készített nekünk.

A Jászai Mari-díjas színésznő, Papadimitriu Athina kérésünkre kameránk elé állt, hogy elkészítsen egy különleges újévi fogást. Túl a lencsefőzelék és lencsesaláta párosán Athina egy lencsés-rizses fogást, fakorizo-tkészített, amit egészen Görögországból, édesanyja konyhájából hozott nektek. Egyszerű, mégis laktató, olcsó és finom étel. Rómaikömény-kedvelők előnyben!

A görög származású friss nagyi, Papadimitriu Athina egy egyszerű fűszeres lencsét készített nekünk, és mesélt szüleiről, a nagymamaságról, és arról, hogy milyen fontos az őszinteség és a természet.

A fakorizo receptjét itt találod!

Számunkra már a forgatás szervezése közben kiderült, hogy egy igazán temperamentumos, energikus nagyival tölthetünk egy forgatási napot. Athinával zajlik az élet, nincsenek kínos csöndek, mindenről tudtunk beszélgetni, a pár órás munka végére pedig még az étel is hibátlanra sikeredett! Az első ránézésre boszorkányos külső mögött rejlő végtelen életszeretet belengte az egész konyhát.

Fakorizo Papadimitriu Athina konyhájából

Ha tanácsolhatunk valamit, és nincsen még tipped, mit fogadj meg az új évben, Papadimitriu Athina látásmódja jó sorvezető lehet a következő és az az utáni években is:

  • Menj ki a természetbe! Athina a várostól 30 km-re él, és rettenetesen fontosnak tartja, hogy az ember néhanapján, egy erdő csöndjében foglalkozzon kicsit a saját lelkével.
  • Keresd a saját válaszaidat! Mostanságsokansokféleképpen, sokféle platformon próbálják eldönteni helyettünk, hogyan gondolkodjunk, érezzünk, tervezzünk, vásároljunk, éljünk. De próbáld meg inkábbte magad megtalálni, mi a legjobb számodra.
  • Figyelj a másikra! Az emberekkel való kedvesség és odafigyelés néha apróságokban nyilvánul meg. Akkor is legyél figyelmes, ha egy ismeretlen kérdez valamit az utcán.
  • Fűszerezz! Sem az életet, sem a főzést nem lehet félgőzzel csinálni. Élj és fűszerezz bátran!
  • Adj! Akkor is, ha nincs ünnepnap ésha senki nem kéri, mert ez az igazi öröm.

Athina kisunokája igazán büszke lehet arra, milyen jófej nagymamája van, és biztosan nem kell majd félnie semmitől, ugyanis ha bárki packázik vele, Athinára tuti bármikor számítani lehet!

Ezeket láttad?

Ezeket olvastad már?

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...