A KFC az elmúlt években több furcsa, mégis előremutató kísérlettel rukkolt elő, az étterem legújabb ötlete viszont egészen vad, és mégis nagyon környezettudatos.
A KFC gyorsétteremlánc az elmúlt években megannyi újdonsággal állt elő a világ több éttermében is. Valahol a csirke bőrét kezdték el lepirítva árulni, máshol svédasztalos éttermet nyitottak, és alig egy éve több amerikai étterem kezdte árulni a KFC Beyond Fried Chicken-t, amely 100%-ig vegán "húsból" készült.
Az étterem azonban nem állt le az ötleteléssel, most egy minden eddiginél innovatívabb és extrémebb tervvel álltak elő, és elkezdték kikísérletezni a 3D-s módszerrel nyomtatott csirkefalatokat.
Hogy mit is jelent pontosan a 3D-s csirkefalat?
Az étteremlánc felkért egy 3D bionyomtatási technológiát kutató laboratóriumot, hogy állítsanak elő olyan "csirkehúst", amely növényi eredetű alapanyagokból készül. A moszkvai cég az előállításhoz állati eredetű sejteket és növényi eredetű alapanyagokat használ ahhoz, hogy végeredményében aztán egy ízre és állagra is hússzerű, mégis 100%-ban növényi alapú ételt hozzanak létre. A kísérletekhez a KFC saját fűszereit és panírját használják, így az ízélmény előreláthatóan teljesen olyan lesz majd, mint amit az étteremtől már megszokhattunk.
A gyorsétteremlánc belátja, hogy az egészséges, tudatos táplálkozás egyre nagyobb szerepet játszik az emberek életében, a Földnek pedig szüksége van az alternatív húst előállító megoldásokra ahhoz, hogy ezzel is vissza lehessen szorítani a haszonállatok tömeges mészárlását. A KFC nyilatkozata szerint minden erejével azon lesz, hogy mind ízében, mind pedig megjelenésében ugyanolyanok legyenek a nyomtatással készített csirkefalatok, mint amit a vásárlók már megszokhattak éttermi látogatásaik során.
A "jövő húsát" idén ősszel kezdik el tesztelni Moszkvában, ha pedig minden teszt jól sikerül, pár éven belül talán hazánkban is megjelenik majd a 3D technológiával nyomtatott csirkehús. Te kipróbálnád?
Csak a franciák olyan ügyesek és leleményesek, hogy az egyszerű vöröshagymából ízes, karakteres és komfortos levest tudjanak varázsolni. Szerencsére, az alábbi recept birtokában, ...
Hideg előétel céklából nagyszerű ricottás-parmezános-citromhéjas töltelékkel, pont olyan, mint a legjobb olasz ravioli, csak még színesebb, ízletesebb. Nagyszerű lisztmentes ünnepi ...
Kopogtat az ajtónkon a zimankó, készüljünk fel rá egészséges fogásokkal. Az alábbi vitaminsaláták például tele vannak ízes, színes és harsány alapanyagokkal, amelyek még a szervezettel is jót tesznek.
Mit kapunk, ha főtt burgonyát és lisztet összegyúrunk? Az egyszerű válasz e kérdésre természetesen a gnocchi lenne (vagy a nudli, de ebbe most ne menjünk bele), azonban ha bonyolítani szeretnénk kicsit a dolgokat, nézzük meg, hogy mégis milyen arányban kell ezeket az alapanyagokat vegyítenünk ahhoz, hogy a végeredmény tényleg a lehető legfinomabb legyen!
Ma egy kókusztejtől lágy lencselevest készítsünk, ami után pont elegendő egy téli ízeket idéző diós céklasaláta, s így még a különleges gyömbérkenyér is elfér a gyomrunkban.
Fenséges húsételek, melyek megérik a beléjük fektetett időt és energiát. Ebédre és vacsorára is tökéletes választás mind, és még köreteket is ajánlunk hozzájuk!
Te is teljesen rákattantál a dubai csokira és szívesen elkészítenéd otthon? Az egyik hazai áruházlánc máris lecsapott a lehetőségre, hogy náluk szerezd be a hozzávalókat.
Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...