A KFC az elmúlt években több furcsa, mégis előremutató kísérlettel rukkolt elő, az étterem legújabb ötlete viszont egészen vad, és mégis nagyon környezettudatos.
A KFC gyorsétteremlánc az elmúlt években megannyi újdonsággal állt elő a világ több éttermében is. Valahol a csirke bőrét kezdték el lepirítva árulni, máshol svédasztalos éttermet nyitottak, és alig egy éve több amerikai étterem kezdte árulni a KFC Beyond Fried Chicken-t, amely 100%-ig vegán "húsból" készült.
Az étterem azonban nem állt le az ötleteléssel, most egy minden eddiginél innovatívabb és extrémebb tervvel álltak elő, és elkezdték kikísérletezni a 3D-s módszerrel nyomtatott csirkefalatokat.
Hogy mit is jelent pontosan a 3D-s csirkefalat?
Az étteremlánc felkért egy 3D bionyomtatási technológiát kutató laboratóriumot, hogy állítsanak elő olyan "csirkehúst", amely növényi eredetű alapanyagokból készül. A moszkvai cég az előállításhoz állati eredetű sejteket és növényi eredetű alapanyagokat használ ahhoz, hogy végeredményében aztán egy ízre és állagra is hússzerű, mégis 100%-ban növényi alapú ételt hozzanak létre. A kísérletekhez a KFC saját fűszereit és panírját használják, így az ízélmény előreláthatóan teljesen olyan lesz majd, mint amit az étteremtől már megszokhattunk.
A gyorsétteremlánc belátja, hogy az egészséges, tudatos táplálkozás egyre nagyobb szerepet játszik az emberek életében, a Földnek pedig szüksége van az alternatív húst előállító megoldásokra ahhoz, hogy ezzel is vissza lehessen szorítani a haszonállatok tömeges mészárlását. A KFC nyilatkozata szerint minden erejével azon lesz, hogy mind ízében, mind pedig megjelenésében ugyanolyanok legyenek a nyomtatással készített csirkefalatok, mint amit a vásárlók már megszokhattak éttermi látogatásaik során.
A "jövő húsát" idén ősszel kezdik el tesztelni Moszkvában, ha pedig minden teszt jól sikerül, pár éven belül talán hazánkban is megjelenik majd a 3D technológiával nyomtatott csirkehús. Te kipróbálnád?
Szükségünk van olyan alapanyagokra, amelyek természetesen is feltöltik vitaminraktárainkat. Erre kiváló megoldás például a citrusok fogyasztása. Ezúttal a salátátokba csempészünk némi narancsot!
Most sok helyen olcsóbb az áfonya, csapj le rá, és tedd tortába: ha közeleg egy családi szülinap, ha nem, mindenképp sikere lesz, és imádni fogja, aki kóstolja!
Ma egy meleg, ázsiai stílusú csirkelevessel indíthatjuk a napot, majd egy köret következik, ami főételként is megállja a helyét, sütőtökből, továbbá egy sós, káposztás csiga is várat magára.
Új kutatások szerint a rendszeres kávéfogyasztás hatással van a koleszterinszintre is. A kávé típusa, mennyisége és még a fogyasztó neme is befolyásolja, hogyan hat koleszterinünkre a kávé.