Nagy változás az Aldi saját márkás termékeinél

Nagy lépésre szánta rá magát az Aldi. Dániában eltüntették a műanyag kupakokat a tejekről.

Nem is olyan rég számoltunk be róla, hogy az Aldi csökkenti a műanyag csomagolóanyagok felhasználását üzleteiben. A vállalat 2025-re a saját márkás termékeknél 100 százalékban újrahasznosítható csomagolóanyagot fog használni, nem csak Magyarországon, hanem külföldön is. Hazánkban szavazást is indítottak arról, hogy lekerüljön-e a műanyag fedél a saját márkás tejtermékről.

Most Dániában történt egy újabb lépés a felesleges műanyag szeméttermelés ellen. A dán Aldikban ezentúl nem lehet kapni olyan saját márkás tejet és tejszínt, aminekműanyag csavaros kupakja van.A lépésnek köszönhetően évente 25 tonnával csökken a cég műanyag szemét-termelése.

A dán Aldikban nemrégiben újrahasznosíthatóra cserélték az egyszer használatos műanyag szatyrokat is.Katrine Milmana dán Aldi CSR-vezetője elmondta, hogy a műanyag szatyrok és kupakok cseréjével "újabb lépést tettek a helyes irányba".

Ezeket olvastad már?

via ESM, Trade Magazin

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...