Nagy dobásra készül az ismert gasztroblogger, a Costes tulajdonosával nyit éttermet

Jókuti András neves gasztroblogger hamarosan nyíló éttermében tésztás fogásokkal tervezik lenyűgözni a vendégeket. Mi már nagyon várjuk a Nudlit!

Újétterem debütál hamarosan Budapesten, melynek specialitásai és főszereplői a magyar tésztaételek lesznek. Gerendai Károlynak, a Costes tulajdonosának és Jókuti Andrásnak,a Világevő-blog alapítójának közös gasztrohelye a Nudli nevet kapta.A névválasztással nem árulnak zsákbamacskát,az étlapról krumplis,grízes tészta és társaik lesznek rendelhetők, méghozzá a legjobb minőségű alapanyagokból.

Jókuti, az étterem kreatív ötletgazdája elmondta nekünk, megirigyelték más országok, például Kína vagy Olaszország milyen nagy becsben tartják a tésztaételeiket, miközben nekünk is rendkívül gazdag a nagymamák főztjéig visszavezethető klasszikus kínálatunk, legyen szó túrós tésztáról, mákos nudliról vagy slambucról.

A koncepcióval egyrészt ezek előtt az ételek előtt szeretnének tisztelegni, amikre bátran büszkék lehetünk, és egy olyan éttermet képzeltek el, ahová bármikor örömmel térünk be az egész családdal, ha a jól megszokott ízekre vágyunk. Ugyanakkor az edukatív lehetőség is a tulajdonosok szeme előtt lebeg, hiszen az ide érkező külföldiek számára is remek alternatívát nyújthat.

Jókuti András kiemelte:

"Nem fine dining helyről van szó. Azt gondolom demokratikusan kell megélni a gasztrohedonizmust, szükség van teljesen hagyományos és egyszerűen elkészített fogásokra is, melyek emlékeztetnek minket a gyermekkori ízélményekre, ugyanakkor olyan formában, amitől az az érzésünk támad, hogy ilyen finomat még sosem ettünk korábban. A Nudli egyben egy misszió, hogy nemzetközi szinten is megismertessük ezeket a klasszikus ételeket."

Az étterem az izgalmas és pezsgő Sas utcában nyílik majd. Az első kóstolásra azonban még egy kicsit várnunk kell, előreláthatólag decemberben próbálhatjuk ki a Nudit, ahol azt ígériknem lesz trükközés és idézőjelbe tett fogások, csak az egyszerű és hagyományos ételek találkozása a magas minőséggel.

Ezeket olvastad már?

19 rakott tészta közkívánatra

A rakott tészták népszerűsége szélmalomharcot vív a rakott egytálételekével. Tökéletesen megértjük, hiszen mind gyors, pénztárcakímélő, sőt, a szánk íze szerint variálható!

Nosalty

6 érv a durumtészta mellett

Az olasz életvitel elengedhetetlen kelléke a jó étel. Ez egy szenvedélyes vonzalom az ízek és a színpompás életstílus iránt. Tudd meg, miért jó durumtésztát fogyasztani!(x)

Nosalty

Címlapképünk és a cikkben szereplő kép illusztráció.

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Csokiszalámi

A csokiszalámi több szempontból is jó választás. Mindenki szokta szeretni, könnyen elkészül és sütni sem kell. Sőt, általában otthon megtalálható az összes alapanyag is. Ízlés ...

Címlapról ajánljuk

40 éves lett az IKEA legendás húsgolyója, mi pedig kimentünk...

Aki életében járt már IKEA áruházban, minden bizonnyal kóstolta a legendás húsgolyójukat is, sőt, elképzelhetőnek tartom, hogy otthonra is vásárolt belőle. Azt azonban kevesen tudják, kinek köszönhetjük ezt a mára ikonikussá vált fogást, hogy mit testesít meg a tányérra halmozott golyó, szósz, borsó, krumplipüré és áfonyalekvár, vagy hogy mennyi idő és milyen sok munka szükséges ahhoz, hogy az IKEA éttermeiben új étel kerülhessen a vásárlók tányérjára. Az IKEA Magyarország jóvoltából egy háromnapos sajtóúton kaptunk választ ezekre a kérdésekre.

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...