Újétterem debütál hamarosan Budapesten, melynek specialitásai és főszereplői a magyar tésztaételek lesznek. Gerendai Károlynak, a Costes tulajdonosának és Jókuti Andrásnak,a Világevő-blog alapítójának közös gasztrohelye a Nudli nevet kapta.A névválasztással nem árulnak zsákbamacskát,az étlapról krumplis,grízes tészta és társaik lesznek rendelhetők, méghozzá a legjobb minőségű alapanyagokból.
Jókuti, az étterem kreatív ötletgazdája elmondta nekünk, megirigyelték más országok, például Kína vagy Olaszország milyen nagy becsben tartják a tésztaételeiket, miközben nekünk is rendkívül gazdag a nagymamák főztjéig visszavezethető klasszikus kínálatunk, legyen szó túrós tésztáról, mákos nudliról vagy slambucról.
A koncepcióval egyrészt ezek előtt az ételek előtt szeretnének tisztelegni, amikre bátran büszkék lehetünk, és egy olyan éttermet képzeltek el, ahová bármikor örömmel térünk be az egész családdal, ha a jól megszokott ízekre vágyunk. Ugyanakkor az edukatív lehetőség is a tulajdonosok szeme előtt lebeg, hiszen az ide érkező külföldiek számára is remek alternatívát nyújthat.
Jókuti András kiemelte:
"Nem fine dining helyről van szó. Azt gondolom demokratikusan kell megélni a gasztrohedonizmust, szükség van teljesen hagyományos és egyszerűen elkészített fogásokra is, melyek emlékeztetnek minket a gyermekkori ízélményekre, ugyanakkor olyan formában, amitől az az érzésünk támad, hogy ilyen finomat még sosem ettünk korábban. A Nudli egyben egy misszió, hogy nemzetközi szinten is megismertessük ezeket a klasszikus ételeket."
Az étterem az izgalmas és pezsgő Sas utcában nyílik majd. Az első kóstolásra azonban még egy kicsit várnunk kell, előreláthatólag decemberben próbálhatjuk ki a Nudit, ahol azt ígériknem lesz trükközés és idézőjelbe tett fogások, csak az egyszerű és hagyományos ételek találkozása a magas minőséggel.
Ezeket olvastad már?
19 rakott tészta közkívánatra
A rakott tészták népszerűsége szélmalomharcot vív a rakott egytálételekével. Tökéletesen megértjük, hiszen mind gyors, pénztárcakímélő, sőt, a szánk íze szerint variálható!
Nosalty6 érv a durumtészta mellett
Az olasz életvitel elengedhetetlen kelléke a jó étel. Ez egy szenvedélyes vonzalom az ízek és a színpompás életstílus iránt. Tudd meg, miért jó durumtésztát fogyasztani!(x)
Nosalty13 gyors sós falatka leveles tésztából
A kívánós emberek egyik legjobb barátja a leveles tészta, mert bármikor könnyű szerrel varázsolhatunk belőle sós illetve édes finomságokat.
NosaltyMég csak 20 éves volt, mikor megkapta a Michelin-csillagot...és mi...
Hódsonka, békacomb, pacallal fűszerezett fogas, őzagyból készült előételek - Max Stiegl Gut Purbach nevű étterme igazi kalandpark kezdő és haladó ínyencek számára!
DacotaCímlapképünk és a cikkben szereplő kép illusztráció.