Nagy dobásra készül az ismert gasztroblogger, a Costes tulajdonosával nyit éttermet

Jókuti András neves gasztroblogger hamarosan nyíló éttermében tésztás fogásokkal tervezik lenyűgözni a vendégeket. Mi már nagyon várjuk a Nudlit!

Újétterem debütál hamarosan Budapesten, melynek specialitásai és főszereplői a magyar tésztaételek lesznek. Gerendai Károlynak, a Costes tulajdonosának és Jókuti Andrásnak,a Világevő-blog alapítójának közös gasztrohelye a Nudli nevet kapta.A névválasztással nem árulnak zsákbamacskát,az étlapról krumplis,grízes tészta és társaik lesznek rendelhetők, méghozzá a legjobb minőségű alapanyagokból.

Jókuti, az étterem kreatív ötletgazdája elmondta nekünk, megirigyelték más országok, például Kína vagy Olaszország milyen nagy becsben tartják a tésztaételeiket, miközben nekünk is rendkívül gazdag a nagymamák főztjéig visszavezethető klasszikus kínálatunk, legyen szó túrós tésztáról, mákos nudliról vagy slambucról.

Hagymás-baconös nudli

A dödölle alapján készítettük ezt a sós nudlit - sok-sok hagymával és baconnel igazi régimódi, laktató csemege!

A koncepcióval egyrészt ezek előtt az ételek előtt szeretnének tisztelegni, amikre bátran büszkék lehetünk, és egy olyan éttermet képzeltek el, ahová bármikor örömmel térünk be az egész családdal, ha a jól megszokott ízekre vágyunk. Ugyanakkor az edukatív lehetőség is a tulajdonosok szeme előtt lebeg, hiszen az ide érkező külföldiek számára is remek alternatívát nyújthat.

Jókuti András kiemelte:

"Nem fine dining helyről van szó. Azt gondolom demokratikusan kell megélni a gasztrohedonizmust, szükség van teljesen hagyományos és egyszerűen elkészített fogásokra is, melyek emlékeztetnek minket a gyermekkori ízélményekre, ugyanakkor olyan formában, amitől az az érzésünk támad, hogy ilyen finomat még sosem ettünk korábban. A Nudli egyben egy misszió, hogy nemzetközi szinten is megismertessük ezeket a klasszikus ételeket."

Az étterem az izgalmas és pezsgő Sas utcában nyílik majd. Az első kóstolásra azonban még egy kicsit várnunk kell, előreláthatólag decemberben próbálhatjuk ki a Nudit, ahol azt ígériknem lesz trükközés és idézőjelbe tett fogások, csak az egyszerű és hagyományos ételek találkozása a magas minőséggel.

Ezeket olvastad már?

19 rakott tészta közkívánatra

A rakott tészták népszerűsége szélmalomharcot vív a rakott egytálételekével. Tökéletesen megértjük, hiszen mind gyors, pénztárcakímélő, sőt, a szánk íze szerint variálható!

Nosalty

6 érv a durumtészta mellett

Az olasz életvitel elengedhetetlen kelléke a jó étel. Ez egy szenvedélyes vonzalom az ízek és a színpompás életstílus iránt. Tudd meg, miért jó durumtésztát fogyasztani!(x)

Nosalty

Címlapképünk és a cikkben szereplő kép illusztráció.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Receptverseny

MUM, de jó! Bosch Ünnepváró Receptverseny indul

Van egy ünnepi recepted, aminek az elkészítéséhez több konyhai eszközt is használsz? Minél izgalmasabb a folyamata, annál nagyobb az esélyed, hogy nyerj egy Bosch konyhai robotgépet a most induló receptversenyünkön, görgess, és nézd meg a részleteket!

Legújabb receptek

Egyszerű francia hagymaleves

Csak a franciák olyan ügyesek és leleményesek, hogy az egyszerű vöröshagymából ízes, karakteres és komfortos levest tudjanak varázsolni. Szerencsére, az alábbi recept birtokában, ...

Céklaravioli

Hideg előétel céklából nagyszerű ricottás-parmezános-citromhéjas töltelékkel, pont olyan, mint a legjobb olasz ravioli, csak még színesebb, ízletesebb. Nagyszerű lisztmentes ünnepi ...

Céklacarpaccio

Húsmentes carpaccio céklával. A hajszálvékony céklaszeleteket csodálatosan tálalhatjuk mandulaszósszal, zöldsalátával, csírával, magokkal, bogyós gyümölcsökkel, akár ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...