Nagy dobás az IKEÁTÓL: ebből készül majd az ikonikus húsgolyó új változata

Ha minden jól megy, már augusztustól kóstolhatjuk kedves svéd húsgolyónk "műhúsos" változatát az IKEÁBAN.

A svédek híres húsgolyóját szinte nincs olyan, aki ne kóstolta volna már, egészen kultikus étekről van szó, amihez barna szósz és fanyar lekvár dukál, ráadásul mindenki igyekszik elkészíteni a saját verzióját – otthon mi is, és más áruházláncok is kikísérletezték már a sajátjukat. Legutóbb a Lidl húzott nagyot kampányával, amikor egy fotó kíséretében kitették a közösségi oldalukra, hogy Svédországig sem kell elmenni, ha jót akar enni az ember.

Az első dobás az volt, amikor az IKEA piacra dobta a húsgolyó zöldséges változatát, de ez, ha minket kérdeztek, nem ért el akkora sikert, mint az egyébként nem is svéd, hanem török, húsos verzió. Persze a vegetáriánusoknak nyilván örvendetes döntés volt a bevezetés, most azonban, a műhúshullámot meglovagolva az IKEA úgy tűnik, szintén rááll a trendre, és megalkotja saját, húsízű verzióját -írta meg a Dining Guide.

A fent említett - és már létező - zöldséges,vegán verzióban, ahogy írják " csicseriborsó, zöldborsó, sárgarépa, paprika, kukorica és kelkáposzta" a fő alkotóelemek. Most viszont azoknak is szeretnének kedvezni, akik a hús ízét is hiányolják, amikor beleharapnak egy szaftos golyóba.

A műhúsos verziót várhatóan augusztusban láthatjuk itthon is a tányérunkon.

Ezeket olvastad már?

Ezeket olvastad már?

via

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Csokiszalámi

A csokiszalámi több szempontból is jó választás. Mindenki szokta szeretni, könnyen elkészül és sütni sem kell. Sőt, általában otthon megtalálható az összes alapanyag is. Ízlés ...

Címlapról ajánljuk

40 éves lett az IKEA legendás húsgolyója, mi pedig kimentünk...

Aki életében járt már IKEA áruházban, minden bizonnyal kóstolta a legendás húsgolyójukat is, sőt, elképzelhetőnek tartom, hogy otthonra is vásárolt belőle. Azt azonban kevesen tudják, kinek köszönhetjük ezt a mára ikonikussá vált fogást, hogy mit testesít meg a tányérra halmozott golyó, szósz, borsó, krumplipüré és áfonyalekvár, vagy hogy mennyi idő és milyen sok munka szükséges ahhoz, hogy az IKEA éttermeiben új étel kerülhessen a vásárlók tányérjára. Az IKEA Magyarország jóvoltából egy háromnapos sajtóúton kaptunk választ ezekre a kérdésekre.

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...