Nagy dobás az IKEÁTÓL: ebből készül majd az ikonikus húsgolyó új változata

Ha minden jól megy, már augusztustól kóstolhatjuk kedves svéd húsgolyónk "műhúsos" változatát az IKEÁBAN.

A svédek híres húsgolyóját szinte nincs olyan, aki ne kóstolta volna már, egészen kultikus étekről van szó, amihez barna szósz és fanyar lekvár dukál, ráadásul mindenki igyekszik elkészíteni a saját verzióját – otthon mi is, és más áruházláncok is kikísérletezték már a sajátjukat. Legutóbb a Lidl húzott nagyot kampányával, amikor egy fotó kíséretében kitették a közösségi oldalukra, hogy Svédországig sem kell elmenni, ha jót akar enni az ember.

Kötbullar

Ki ne ismerné a skandináv bútorbolt éttermében kapható barnamártásos húsgombócokat? Ti is imádjátok, ugye? Ha otthon is elkészítenétek, akkor itt egy recept hozzá!

Az első dobás az volt, amikor az IKEA piacra dobta a húsgolyó zöldséges változatát, de ez, ha minket kérdeztek, nem ért el akkora sikert, mint az egyébként nem is svéd, hanem török, húsos verzió. Persze a vegetáriánusoknak nyilván örvendetes döntés volt a bevezetés, most azonban, a műhúshullámot meglovagolva az IKEA úgy tűnik, szintén rááll a trendre, és megalkotja saját, húsízű verzióját -írta meg a Dining Guide.

A fent említett - és már létező - zöldséges,vegán verzióban, ahogy írják " csicseriborsó, zöldborsó, sárgarépa, paprika, kukorica és kelkáposzta" a fő alkotóelemek. Most viszont azoknak is szeretnének kedvezni, akik a hús ízét is hiányolják, amikor beleharapnak egy szaftos golyóba.

A műhúsos verziót várhatóan augusztusban láthatjuk itthon is a tányérunkon.

Ezeket olvastad már?

Ezeket olvastad már?

via

Hirdetés

Támogatott tartalom

Tartós árcsökkentés: 2021-es árakkal találkozhatsz az ALDI-ban

2024. november 21-től illetve 28-tól 57 közkedvelt zöldség, gyümölcs és friss hús árát tartósan csökkentettük, hogy valódi segítséget nyújtsunk a magyar családok számára. Az a célunk, hogy a mindennapi bevásárlást pénztárcabarátabbá tegyük – nemcsak az ünnepek előtt, hanem hosszabb távon is, hiszen a kedvező árak a karácsonyi szezon után is megmaradnak.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...