Ezeket az ételeket hagyta el Nagy Adri a gyönyörű bőrért

Nagy Adri már egy éve nagyon odafigyel az étkezésre, nagyjából fél éve pedig húst nem, legfeljebb halat fogyaszt. Az életmódváltásnak nemcsak egészségügyi okai vannak, az énekesnő most részletesen mesélt arról, hogyan és miért változott meg étrendje.

Nagy Adri a Velvet.hu-nak mesélt arról, minek köszönhetően változtatta meg életmódját és étrendjét az elmúlt egy évben. Az énekesnőnek felettébb fontos bőre védelme, korábban több anyajegyét is el kellett távolítani az arcáról, szerinte azonban nem csak a különböző kozmetikumok és fényvédők segíthetnek abban, hogy a bőr ápolt, friss és egészséges legyen, de az sem mindegy, hogyan étkezik az ember.

Nagy Adri (Fotó: Facebook.com)

Adri – a hal kivételével – nagyjából egy évvel ezelőtt száműzte az étrendjéből a húst, tejet pedig már évek óta nem fogyaszt érzékenysége miatt. Elmondása szerint fél éve veszi komolyabban a húsmentes étrendet, a Velvet cikkében azonban leszögezte:

Nem akarok álszent lenni, mert tényleg van, hogy megesik, hogy egy családi összejövetel alkalmával én is eszem húst. De mindig megbánom. Főleg a csirkehúsra vonatkozóan érzem azt, hogy már nem olyan az állaga. Ha az ember mondjuk tanyasi csirkét eszik, vagy maga fogja ki a halat, az egészen más dolog, mint a tenyésztés, a tömeges halászat.

A váltásban az állatok iránti szeretet is közrejátszott, valamint az is, hogy a mai ipari állattartás melléktermékeként sok állatot tartanak kis helyen, a szárnyasokat pedig – a betegségek elkerülése végett – folyamatosan antibiotikumokkal kezelik. Amióta nem fogyaszt tejet és húst, a pattanásos, gyulladt bőr is teljesen eltűnt, még akkor is, ha természetesen időbe tellett, míg a rossz anyagok távoztak a szervezetéből.

Az énekesnő szerint ha csak heti egy-két alkalommal visszavennénk a húsfogyasztást, már az is látható javulást eredményezne, hiszen kevésbé lenne terhelve a környezet az ipari hústermelés miatt.

Forrásunk volt. ;Fotó: Facebook.com


Ezek a cikkek is érdekelhetnek:

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Csokiszalámi

A csokiszalámi több szempontból is jó választás. Mindenki szokta szeretni, könnyen elkészül és sütni sem kell. Sőt, általában otthon megtalálható az összes alapanyag is. Ízlés ...

Címlapról ajánljuk

„Kapj rá!” a halra – Egészség, íz és tudatosság egy...

A halfogyasztás többek számára ma már nemcsak gasztronómiai élmény, hanem tudatos döntés is. A halhús jó minőségű fehérjeforrás, könnyen emészthető, és természetes módon tartalmaz olyan tápanyagokat – például ómega–3 zsírsavakat, vitaminokat és ásványi anyagokat –, amelyek jól illeszkednek a kiegyensúlyozott étrendbe. Nem véletlen, hogy a hal egyre gyakrabban jelenik meg a modern, egészségtudatos konyhákban is.

Hirdetés

További cikkek

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...