Egy mozis elárulta, szerinte miért nem ajánlott sajtszószt enni a nachos-hoz

Egy moziban dolgozó nő azt ajánlja, mindenki csak a saját felelősségére vásároljon sajtszószt a mozis nachos-hoz, a mártás ugyanis rákkeltő lehet.

Sokan tudják, hogy a tömeggyártásban készült, feldolgozott/kész élelmiszerek aligha vannak hasznára egy egészséges szervezetnek. Nemcsak az étel, maga a tárolóeszköz is tartalmazhat káros vegyületeket, egy amerikai moziban dolgozó nő pedig éppen erre a veszélyforrásra hívta fel a figyelmet a TikTok videómegosztó oldalon – számolt be róla a brit Daily Star magazin.

@melxmamaz

Allegedly eat nachos at your own risk ##movietheatreemplyee ##movietheater ##exposed ##exposing ##fyp

Thot Shit - Megan Thee Stallion

A melxmamaz nevű TikTok-felhasználó szerint a moziban használt sajtszósz zacskója rákkeltő lehet, mivel az egész nap fel van forrósítva annak érdekében,

hogy az adagológép meleg szószt adjon ki a nachos mellé. A forró műanyag zacskóból a használati idő során állítása szerint olyan vegyületek oldódhatnak ki, amelyek károsak lehetnek az egészségre.

A videót már több mint hárommillióan látták, és bár az állítást egyelőre semmilyen hivatalos bizonyíték nem támasztja alá, sok kommentelő tényként kezeli a nő által terjesztett hírt. A fentebbi videót látván rengeteg megjegyzés született a poszt alatt: sokan nem csodálkoznak azon, hogy a tömeggyártásra szánt, feldolgozott élelmiszernek számító szósz egészségtelen lehet, mások szerint pedig egészen biztos, hogy a sajtszószt gyártó cég bevizsgáltatta a zacskók minőségét forgalmazás előtt. Rengeteg hozzászólás pedig szimplán csak arról szól, hogy látszólag maga az adagológép és annak alkatrészei is olyan koszosak, hogy sokkal veszélyesebbnek tűnnek, mint egy sima sajtszószos zacskó.


Ezek a cikkek is érdekelhetnek:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...