Egy mozis elárulta, szerinte miért nem ajánlott sajtszószt enni a nachos-hoz

Egy moziban dolgozó nő azt ajánlja, mindenki csak a saját felelősségére vásároljon sajtszószt a mozis nachos-hoz, a mártás ugyanis rákkeltő lehet.

Sokan tudják, hogy a tömeggyártásban készült, feldolgozott/kész élelmiszerek aligha vannak hasznára egy egészséges szervezetnek. Nemcsak az étel, maga a tárolóeszköz is tartalmazhat káros vegyületeket, egy amerikai moziban dolgozó nő pedig éppen erre a veszélyforrásra hívta fel a figyelmet a TikTok videómegosztó oldalon – számolt be róla a brit Daily Star magazin.

Watch on TikTok

A melxmamaz nevű TikTok-felhasználó szerint a moziban használt sajtszósz zacskója rákkeltő lehet, mivel az egész nap fel van forrósítva annak érdekében,

hogy az adagológép meleg szószt adjon ki a nachos mellé. A forró műanyag zacskóból a használati idő során állítása szerint olyan vegyületek oldódhatnak ki, amelyek károsak lehetnek az egészségre.

A videót már több mint hárommillióan látták, és bár az állítást egyelőre semmilyen hivatalos bizonyíték nem támasztja alá, sok kommentelő tényként kezeli a nő által terjesztett hírt. A fentebbi videót látván rengeteg megjegyzés született a poszt alatt: sokan nem csodálkoznak azon, hogy a tömeggyártásra szánt, feldolgozott élelmiszernek számító szósz egészségtelen lehet, mások szerint pedig egészen biztos, hogy a sajtszószt gyártó cég bevizsgáltatta a zacskók minőségét forgalmazás előtt. Rengeteg hozzászólás pedig szimplán csak arról szól, hogy látszólag maga az adagológép és annak alkatrészei is olyan koszosak, hogy sokkal veszélyesebbnek tűnnek, mint egy sima sajtszószos zacskó.


Ezek a cikkek is érdekelhetnek:

Legújabb receptek

Rántott gomba

A rántott gomba egy nagyszerű fogás, amit pillanatok alatt össze lehet dobni. Kívül ropogós, belül csodálatosan lédús. Tartármártással és rizi-bizivel tálalva egy örök klasszikus.

Hozzászólások (0)

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!