Készülne a reggeli, de csak egy kis száraz kenyered és némi tejed van otthon? Semmi gond, mi öt perc alatt olyan finom és ropogós müzlit mutatunk neked, amivel királyi reggelit varázsolhatsz az asztalra!
TikTok-szakácsunk, Beni csupán öt összetevőt, toastkenyeret (8 szeletet), tojást, cukrot, vajat és fahéjat használt a következő recepthez:
@nosalty.hu Kedvenc müzli? #nosalty #tiktokhungary #cooking #breakfast RIHANNA x SEAN PAUL x MR VEGAS mashup by K D - Kevindaveprod
A kenyérszeleteket sodrófával egészen laposra nyújtjuk, utána egy éles késsel levágjuk a széleket, a kenyeret pedig közepes méretű négyzetekre daraboljuk.
Felolvasztjuk a vaj 3/4-ét egy nagy serpenyőben, majd beleszórjuk a kenyeret. Közepes lángon alaposan megpirítjuk a darabkákat, amíg nem maradnak teljesen puha kockák. Vigyázzunk, nehogy odaégjen!
Keverjük össze a cukrot és a fahéjat, majd az egészet szórjuk a piruló kenyerekre. Inkább rázogassuk, mint kevergessük a serpenyőt, hogy a cukor egyenletesen tudjon olvadni, és ne kristályosodjon vissza.
Addig süssük a kenyeret, amíg a legtöbb szemet be nem vonta a fahéjas karamell. Ezen a ponton még hozzáadhatjuk a vaj maradékát, ha tovább szeretnénk pirítani a müzlit leégés nélkül.
Tegyük tálba a kész müzlit, és hagyjuk kihűlni. Fogyasszuk tejjel, de akár önmagában is.
A kenyérből készült ropogós fahéjas müzli receptjéért kattints ide, mentsd el kedvenceid közé, vagy küldd tovább valakinek, aki szerinted szívesen elkészítené!
Ezeket a recepteket is érdemes kipróbálni: