Készítsétek el McMenemy Márk sültpaprikakrémes szendvicsét az őszi kirándulásra

Igazi kellemes indián nyár jellemzi eddig az őszt, így érdemes minél több időt a szabadban tölteni, piknikezni, kirándulni, túrázni. Ha pedig kirándulás, akkor szendvics, hiszen természetjárás közben megéhezve nincs is jobb egy töltelékkel rendesen megpakolt pékárunál.

McMenemy Márk is lelkes természetjáró, amikor épp nem a kertben tevékenykedik, így pontosan tudja, milyen egy igazán finom, laktató kirándulós szendvics! Korábban készített már tojássalátás és tonhalkrémes verziókat a konyhánkban, ezúttal pedig egy különleges, közel-keleti ihletésű bagelszendvics született, amiben a központi szerepet a muhammara játssza.

A muhammarás-zöldséges szendvics pontos receptjéért katt a képre!

A muhammara nem más, mint egy szír sültpaprikakrém, amihez a paprikát jó feketére kell sütni, majd megpucolni, és mindenféle izgalmas fűszerekkel összeturmixolni. Márk a saját konyhakertjéből hozott ehhez szépséges kápiapaprikákat, és a szedvicsbe is saját termelésű zöldségek kerültek.

Próbáld ki ezeket a szendvicseket is, kirándulásra és iskolai tízórainak egyaránt szuperek:

Krémes körözött rozskenyéren

A körözött annyira emblematikusan magyaros, (a piros, fehér, zöld színek is megtalálhatók benne), hogy az ország bármely vendéglőjében ott szerepel az étlapon a magyaros ízelítők ...

A muhammara készítése igazán nem bonyolult, ha megsütöttük, majd lefedve pihentettük és megpucoltuk a kápia- (vagy kaliforniai) paprikákat, gyakorlatilag a nehezén túl is vagyunk. A sült paprikahús a diótól és a gránátalmasziruptól nyeri el jellegzetes ízét a muhammarában, de nem maradhatnak el a klasszikus közel-keleti fűszerek sem, így bátran tegyünk bele koriandermagot, római köményt és füstölt fűszerpaprikát is. Az ízek egyensúlya érdekében kerül még bele citromlé és méz is, a sűrűségről pedig némi zsemlemorzsa fog gondoskodni.

Ha elkészítenéd Márk muhammarás szendvicsért, kattints a képre!

De mit sem ér egy zöldségkrém, ha nem igazán krémes, ez a muhammara pedig a Vénusz+Zabos kenőmargarintól lesz krémesen lágy és jól kenhető. A sültpaprikakrém önmagában teljesen tejmentes, így az is bátran bevetheti, aki nem fogyaszt tejterméket vagy állati eredetű alapanyagokat.

A szendvicshez ezúttal bageleket választott Márk, amit először a Vénusz+Zabos kenőmargarinnal, majd a muhammarával kent meg.

Erre jöttek a zöldségek - esetünkben salátalevél, paradicsomszelet, uborkakarikák és bazsalikom -, majd pár szelet lágy kecskesajt. Természetesen a szendvics töltelékét ízlés szerint lehet variálni, de ebben a kombinációban biztosan nem fog csalódni senki. Amennyiben nem fogy el mind a muhammara, tároljuk hűtőben, hiszen mártogatósnak is remek, sőt, akár tésztákhoz is használhatjuk szószként.

A muhammarás-zöldséges szendvics pontos receptjéért katt a képre!

Ha pedig készen vannak a szendvicsek, már nincs is más hátra, mint bevetni magunkat a természetbe!

Nézzétek meg videón is, amit Márk elkészíti ezt a szuper szendvicset:

A muhammarás-zöldséges szendvics pontos receptjét itt találjátok.

Keress még több Vénusz+ Zabos kenőmargarinnal kapcsolatos anyagot itt!

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...