Műanyag dobozok, ami nélkül te sem tudnál, én sem tudnék létezni!

Emlékszem az alkalomra, amikor először találkoztam ezekkel a dobozokkal: betegen feküdtem otthon, és anyukám ebben hozta haza nekem a menzakaját. 

Kisgyerekként furán forgattam ezt a tárgyat, hogy „Jé, ez olyan, mint egy tányér, és még teteje is van, milyen klassz!”, akkor még nem tudtam, hogy milyen meghatározó dolog lesz az életemben.

Azóta persze már sokkal találkoztam, sokféle formában. Elengedhetetlen része a konyhámnak, mert ha nincs, nincs mibe raknom a kaját - ilyen egyszerű.Komoly arzenál áll rendelkezésemre: kicsi, nagy, közepes, hosszúkás, és még sorolhatnám. Amióta főzök, rendszeresen hozok magammal ebédet a munkába, így a műanyagok széles választéka számomra tényleg kötelező.

Sosem elég belőlük! Ha valakinek küldesz benne kaját, azt már úgysem kapod vissza. Ez sajna ilyen. De biztos veled is volt már olyan, hogy nálad maradt, megtetszett, és elfelejtetted visszaadni, amikor rákérdeztek, hevesen tiltakoztál, hogy ugyan nálad ilyen nincs.

"A zoknikhoz tudnám hasonlítani, az egyik fele sosincs meg: a doboz vagy a tető mindig eltűnik."

Sosincs kéznél! Ha főzöl, és eltennéd valamibe, biztos, hogy amelyik kellene, az anyudnál, tesódnál vagy az irodában maradt. A kedvencem, hogy amikor hazamegyek látogatóba, az első kérdés mindig az, hogy

- "Ugye a dobozokat hoztad?!"- "Persze anya, én is örülök, hogy látlak!"

Amikor még egyetemista voltam, anyukám és nagymamám rendszeresen küldött be nekem kaját, én meg szorgosan halmoztam ezeket a dobozokat. Egy hónap alatt kb. 30 volt nálam, amit persze utána hazavittem!

Nem mindegy, milyen! Bár nincsen rá szabály, hogy melyik mire való, de te pontosan tudod, hogy melyikbe szereted a levest, a sütit vagy a tésztát eltenni. Hogy melyik a kedvenced, és melyiket nem ciki munkába vinni. Bizony nekem van olyan, amit szégyellnék magammal cipelni, de otthonra jó!

Ha viszem magammal, azt is bele kell ugye kalkulálni, hogy melyiket tudom a táskába vinni, hogy ne boruljon ki...

Szerintem ezek komoly tervezési folyamatokon esnek át, hiszen, ha belegondolunk, minden nagy márka külön műanyagdobozos kollekcióval jön ki. Mindenkinek megvannak a kedvencei. Van, akinek a pattintós, a tapadós, vagy éppen az alma-, kolbász- vagy banánalakú a kedvence.

Ezeket olvastad már?

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Klasszikus orosz blini

A blini nem egyszerű palacsinta: kelt tésztájának és a hajdinalisztnek köszönhetően karakteres, mégis könnyű fogás. Ünnepi reggelinek, vendégvárónak vagy akár elegáns előételnek ...

Cantuccini hagyományosan

Az egyik legtradicionálisabb olasz kekszféle a cantuccini, ez a kétszersült sütemény, ami sokáig eláll és desszertborba vagy forró kakaóba/kávéba mártogatva esik a legjobban. Mint a ...

Címlapról ajánljuk

40 éves lett az IKEA legendás húsgolyója, mi pedig kimentünk...

Aki életében járt már IKEA áruházban, minden bizonnyal kóstolta a legendás húsgolyójukat is, sőt, elképzelhetőnek tartom, hogy otthonra is vásárolt belőle. Azt azonban kevesen tudják, kinek köszönhetjük ezt a mára ikonikussá vált fogást, hogy mit testesít meg a tányérra halmozott golyó, szósz, borsó, krumplipüré és áfonyalekvár, vagy hogy mennyi idő és milyen sok munka szükséges ahhoz, hogy az IKEA éttermeiben új étel kerülhessen a vásárlók tányérjára. Az IKEA Magyarország jóvoltából egy háromnapos sajtóúton kaptunk választ ezekre a kérdésekre.

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...