Műanyag dobozok, ami nélkül te sem tudnál, én sem tudnék létezni!

Emlékszem az alkalomra, amikor először találkoztam ezekkel a dobozokkal: betegen feküdtem otthon, és anyukám ebben hozta haza nekem a menzakaját. 

Kisgyerekként furán forgattam ezt a tárgyat, hogy „Jé, ez olyan, mint egy tányér, és még teteje is van, milyen klassz!”, akkor még nem tudtam, hogy milyen meghatározó dolog lesz az életemben.

Azóta persze már sokkal találkoztam, sokféle formában. Elengedhetetlen része a konyhámnak, mert ha nincs, nincs mibe raknom a kaját - ilyen egyszerű.Komoly arzenál áll rendelkezésemre: kicsi, nagy, közepes, hosszúkás, és még sorolhatnám. Amióta főzök, rendszeresen hozok magammal ebédet a munkába, így a műanyagok széles választéka számomra tényleg kötelező.

Sosem elég belőlük! Ha valakinek küldesz benne kaját, azt már úgysem kapod vissza. Ez sajna ilyen. De biztos veled is volt már olyan, hogy nálad maradt, megtetszett, és elfelejtetted visszaadni, amikor rákérdeztek, hevesen tiltakoztál, hogy ugyan nálad ilyen nincs.

"A zoknikhoz tudnám hasonlítani, az egyik fele sosincs meg: a doboz vagy a tető mindig eltűnik."

Sosincs kéznél! Ha főzöl, és eltennéd valamibe, biztos, hogy amelyik kellene, az anyudnál, tesódnál vagy az irodában maradt. A kedvencem, hogy amikor hazamegyek látogatóba, az első kérdés mindig az, hogy

- "Ugye a dobozokat hoztad?!"- "Persze anya, én is örülök, hogy látlak!"

Amikor még egyetemista voltam, anyukám és nagymamám rendszeresen küldött be nekem kaját, én meg szorgosan halmoztam ezeket a dobozokat. Egy hónap alatt kb. 30 volt nálam, amit persze utána hazavittem!

Nem mindegy, milyen! Bár nincsen rá szabály, hogy melyik mire való, de te pontosan tudod, hogy melyikbe szereted a levest, a sütit vagy a tésztát eltenni. Hogy melyik a kedvenced, és melyiket nem ciki munkába vinni. Bizony nekem van olyan, amit szégyellnék magammal cipelni, de otthonra jó!

Ha viszem magammal, azt is bele kell ugye kalkulálni, hogy melyiket tudom a táskába vinni, hogy ne boruljon ki...

Szerintem ezek komoly tervezési folyamatokon esnek át, hiszen, ha belegondolunk, minden nagy márka külön műanyagdobozos kollekcióval jön ki. Mindenkinek megvannak a kedvencei. Van, akinek a pattintós, a tapadós, vagy éppen az alma-, kolbász- vagy banánalakú a kedvence.

Ezeket olvastad már?

Hirdetés

Támogatott tartalom

Tartós árcsökkentés: 2021-es árakkal találkozhatsz az ALDI-ban

2024. november 21-től illetve 28-tól 57 közkedvelt zöldség, gyümölcs és friss hús árát tartósan csökkentettük, hogy valódi segítséget nyújtsunk a magyar családok számára. Az a célunk, hogy a mindennapi bevásárlást pénztárcabarátabbá tegyük – nemcsak az ünnepek előtt, hanem hosszabb távon is, hiszen a kedvező árak a karácsonyi szezon után is megmaradnak.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Elkészítettük a Bosch „MUM, de jó!” Ünnepváró Receptverseny első helyezettét,...

Lezárult a Bosch Ünnepváró Receptversenye, amire több, mint 140 recept érkezett. A három dobogós helyezés mellett egy különdíjat is kiosztottunk lelkes feltöltőink között. Az első helyet Judit69 nevű felhasználónk nyerte adventi kalácsával. A receptet a Bosch háziasszonyával, “Fűszeres” Bodrogi Eszterrel mi is elkészítettük, miközben leteszteltük a verseny főnyereményét, a Bosch MUM 5 konyhai gépet. A végeredmény egy szaftos, álompuha kalács lett, amely gyors finomság karácsonyra, mégis egyedi, ötletes és mutatós az ünnepi asztalon.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...