Most elmondjuk, mitől ez a világ legjobb rámenezője, ahol akár 10 órás is lehet a sorban állás

2016-ban a Forbes magazin felmérése szerint, századunk legfinomabb rámenjét a japán Ichiran nevű étterem kínálja.   

Felejtsd el a 150 forintos zacskós tésztaleveseket, azoknak semmi köze az igazi rámenhez. A valódi japán leves ízletes és valami olyasmi, amit élvezetből kell enni, nem csak túlélésből. Mondjuk elég sokat kell repülj, de van egy tök jó hely Japánban. Fukuoka városában állomásozó étterem tonkotsu disznós rámenjétől annyira népszerű. Persze nem csak emiatt lett világhírű az étterem, itt ugyanis elég egyedi az ülésrend. Ebben az étteremeben mindenki a saját kis boxában ül, teljesen egyedül. De azért rugalmasak, mert ha a barátaiddal érkezel, lebonthatod az elválasztókat és van különszoba is. A kiszolgálás pedig vakon, egy piros reluxa mögül történik.

Tudom, hogy tudod, de diszkréten megjegyzem, mi is az a rámen: Ez egy japán tésztaleves. Kínai típusú búzalisztből készített tésztát és általában húsból készült alaplevet tartalmaz, amit szójaszósszal vagy misóval (egy fermentált szójakrém) ízesítenek - ettől lesz ízesebb. Dobálnak bele még disznóhúst, szárított tengeri moszatot, kamabokót (surimi szerű rákproduktum), illetve zöldhagymát.

A japánok csípik a rámenjeiket és akár hosszú tömött sorokat is kiállnak, csak hogy hozzájussanak a kedvenc tál levesükhöz. Az Ischiran specialitása egy disznóalapú leves: a saját készítésű lisztjükből készült tésztával és speckó piros fűszerporaikkal ízesítik.

Az élmény!

Mikor megérkezel az Ichiran-ba az első dolgod, hogy veszel egy jegyet - már ha nincsen kígyózó sor. Alapjáraton választhatsz magában ráment (ez olyan 2100 Ft) ezután telepakolhatod még extrákkal: disznó, tojás, sör, tea, stb. - de tudsz kérni plusz tésztát is.

Ez még csak a kezdet!

Miután megváltottad a rámen-jegyedet, kapsz egy papírt. Emiatt a papír miatt tartják ezt a helyet a világ legjobbjának. Bejelölgetheted rajta, pontosan hogyan is szereted a ráment. Mintha anyud kedvenc húslevesét rakhatnád össze egy étteremben. Sok lé, kevés lé, fűszeres, vagy naturális, szemkönnyezően csípős vagy csak lágyan, keményebbre főtt vagy puha tésztával, ahogy TE szereted!

Az Ichian egy étteremlánc, új üzlete nem rég nyílt Taipei bulinegyedében. 60 fő ehet itt egyszerre az egyedi levesből. Június 15-én nyitottak és olyan kígyózó sorok várakoztak, hogy rámenhez jussanak, hogy több méltatlankodó sorban álló poszt is napvilágot látott. "Nem hiszem, hogy most ramenhez jutok.."- mondja ez az Instragram-felhasználó.

EJ Insight honlap szerint az átlagos várakozási idő 6 óra és 10 óra között csak 35 perc volt és átlagosan 40-100 ember volt a sorban. Az étterem nyitvatartási ideje délelőtt tizenegytől hajnali háromig tart, az éjszakai klubok gyűrűjében tehát, hajnalban is olcsónak számító ráment ehetsz.

És ezt olvastad már az ízHUSZÁR magazinon?

Új fejezethez érkeztünk a fagyizás történetében: végre itthon is van már FEKETE FAGYI

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...